Seri üretimi başlıyor

Roketsan tarafından üretilen Teber Lazer Güdüm Kiti için seri üretim başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Seri üretimi başlıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) başta olmak üzere yurt içi ve dışındaki alıcılarına katma değeri yüksek güvenilir çözümler sunan yerli firmalar, Türkiye’nin teknolojik alanda da dışa bağımlılığını azaltmaya devam ediyor. 14 Haziran 1988 tarihinde Savunma Sanayii İcra Komitesi’nin kararı ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) roket ve füze ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla kurulan Roketsan ise ülkemizin savunma sanayisi için yürüttüğü çalışmaları ile göz dolduruyor.

Türk ordusunun envanterinde bulunan MK-81 ve MK-82 genel maksat bombalarına vuruş kabiliyetinin artırılması amacıyla entegre edilen Teber, sabit ve hareket eden hedeflere karşı yüksek vuruş hassasiyeti sağlıyor. Lazer güdüm kiti, genel maksat bombalarını Ataletsel Ölçüm Birimi (AÖB), Küresel Konumlama Sistemi (KKS) ve Yarı Aktif Lazer Arayıcı Başlığı (LAB) kullanarak akıllı bir silah sistemi haline getiriyor.

Hız ve yüksek manevra kabiliyeti

Kuyruk bölümü, hassas güdüm sağlayacak Ataletsel Ölçü Birimi (AÖB) ve Küresel Konumlama Sisteminden (KKS) oluşan Teber, sahada kullanıcı tarafından çok hızlı bir şekilde bombaya entegre edilebiliyor.

Bomba gövdesi üzerinde bulunan gömlekler, stabilite ve kaldırma kuvveti sağlamasının yanı sıra, terminal güdüm fazında da yüksek manevra kabiliyeti sağlıyor.

Ekonomik ve yenilikçi özellikleri var

Teber’in modüler tasarımı, ekonomik ve yenilikçi özellikler sağlıyor. Bombaların burun kısmına istenildiği zaman takılabilen yarı aktif Lazer Arayıcı Başlık (LAB), silah sistemine hareketli hedefler karşısında hassas vuruş kabiliyeti kazandırıyor.

Lazer Arayıcı Başlık (LAB) bölümüne yaklaşma sensörü ekleme seçeneği de bulunuyor. Ayrıca, kuyruk bölümü entegre edildiği bombaları tanıyabilme özelliği ile lojistik açıdan kullanıcıya kolaylık sağlıyor.

Seri üretimi bu yıl başlıyor

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabı Twitter’dan Teber Lazer Güdüm Kiti ile ilgili güzel haberi de paylaştı. Yapılan açıklamada “ROKETSAN'ın uçak mühimmatları için geliştirdiği, 18 km menzilli TEBER güdüm kitinin seri üretimi bu yıl başlayacak” denildi.

Yorumlar