Samsung'dan Göz Tarama Adımı!

Güvenliği artırma ve pratik kilit açma amacı ile geliştirilen parmak izi okumadan sonra, şimdi de Samsung tarafında, göz tarama sensörü için önemli bir adım atıldı.

Google Haberlere Abone ol
Samsung'dan Göz Tarama Adımı!

Samsung'dan Göz Tarama Adımı! Güvenlik Güvenliği artırma ve kolay kilit açma gayesi ile geliştirilen parmak izi okumadan sonra, şimdi de Samsung tarafında, göz tarama sensörü için mühim bir adım atıldı.28.03.2015 / 00:00

Yıllardır mobil güvenlik dalında çok aşırı muhtelif adımlar atıldı. mesela ilk senelerde sırf rakamlarla sağlanan pin kodu güvenliği vardı.

Pin kodundan sonra sınırlar daha çok genişledi ve harflerde güvenliğe eklendi. Ondan kısa bir zaman sonra ise Android ile biçim çizerek güvenlik adımı atıldı.

Çok muhtelif kilit ekranları geliştirildi

Son şekilde ise LG'nin Knock Code kilit ekranı ve değişik üreticilerin ekran üstünde yaptığı enteresan güvenlik önlemleri ortaya çıkmaya başladı.

Ancak geçtiğimiz çağda atılan en mühim adım parmak izi okuyucu ile sağlanan güvenlik oldu. Her ne kadar muvaffakiyetli bir adım olsa da, parmak izi okuyucuya da tam manası ile güvenemeyiz.

Örneğin bazıları sizleri bayıltıp parmağınızı telefona dokundurarak rahatça kilidi açabilir.

Ama sorunsuz olun. Zira anlattığımız bütün güvenlik önlemlerinden, daha kolay, daha seri ve 1000 kat daha güvenli bulunduğu söylenen yeni bir çözüm geliyor.

Göz tarama sensörü geliyor!

Parmak izine nazaran çok aşırı daha güvenli bulunduğu söylenen göz tarama sensörü için, Samsung ilk mühim adımı attı.

Ancak zaten geçtiğimiz aylarda göz tarama sensörlü bir telefon tanıtılmıştı. Fakat bu telefon popüler bir marka nedeni ile üretilmediği için dikkat çekmemişti.

Şimdiyse Samsung, Stanford Araştırma Enstitüsü ile ortaklaşa Iris On The Move isimli modern göz tarama sensörünün çalışmalarına başladı.

Galaxy S7'de göz tarama sensörü olabilir!

Göz tarama sensörünün ilk şekilde Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 modelinde olabileceği söyleniyor. Yani emek muvaffakiyetli olursa, Samsung'un bir sonraki amiral gemisi Galaxy S7'de, göz tarama sensörü görebiliriz.

Bakalım Samsung'un göz tarama sönsörü, Apple'ın çok aşırı dikkat çektiği parmak izi sönsörü ile yarışabilecek mi?

:: Sizce göz tarama sensörü, muvaffakiyetli olabilmekte mi?

Yazan: Caner Sönmez
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar