Samsung Üst Sınıf Telefonlara Odaklanacak!

Giriş sınıf ve orta sınıf akıllı telefon pazarının Çinli firmaların ele geçirmeye başlaması Samsung'u harekete geçirdi. Güney Koreli şirket artık üst sınıf telefon pazarına odaklanacak.

Google Haberlere Abone ol
Samsung Üst Sınıf Telefonlara Odaklanacak!

Samsung Üst Sınıf Telefonlara Odaklanacak! Mobil Giriş derslik ve orta derslik akıllı telefon pazarının Çinli kuruluşların ele geçirmeye başlaması Samsung'u harekete geçirdi. Güney Koreli firma bundan sonra üst derslik telefon pazarına odaklanacak.14.03.2015 / 15:00

Güney Koreli Samsung mobil telefon pazarının önde gelen markalarından biri. Uzun yıllardır akıllı telefon pazarının önderi konumundaki firma son devirde biraz geriliyor. Çeşitli pazarlarda satış adetleri düşüş gösteren ve sıralamadaki yerini kaybeden şirket, istikbal stratejisini revize etmeye çalışıyor.

Üst sınıfa ağırlık verilecek

Bloomberg sitesinin haberine göre, dünkü hissedarlar toplatısında konuşan firma CEO'su Shin Jong Kyun, üst derslik markete yönelik alternatifler planladıklarını doğruladı. Gelecek üst derslik cıhazların tasarımlarının Galaxy S6 bu gibi olacağı, materyal ve ekran kalitesinin yakın sevilerde olabileceği belirtiliyor. Buna rağmen, orta ve giriş segmenti yüzde yüz terk edilmiyor. Bu sınıflarda model sayısında azaltmaya gidilmesi beklentiler arasında.

:: Ve Apple Samsung'u Geçti

Samsung kalelerini kaptırdı

Samsung'un gözünü üst derslik sektöre dikmesinin sebepleri ise 'ucuz' akıllı telefon pazarının Çinli ve Hintli üreticiler nedeni ile ele geçirilmiş olması. Çin pazarında liderliği Xiaomi'ye kaptıran Samsung, Hindistan pazarında da ülkenin kendi markası Micromax Mobile nedeni ile geride bırakıldı. Global ölçekte ise Huawei'nin yükselişi Samsung'u direk etkiliyor. Hatırlanacağı gibi, akıllı telefon pazarında da 2014 son çeyreğinde de Apple liderliği Samsung'un elinden almıştı. Görününen o ki, Güney Koreli firma sırf üst derslik cihazlara odaklanarak rekabeti bu kulvarda sürdürmek istiyor.

:: Samsung'un yeni stratejisi sizce doğru mu?

Yazan: Azim Köse
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar