Samsung Galaxy S6 ve LG G4 arasındaki arayüz farkları!

Samsung Galaxy S6 ile LG G4 arasında ne gibi arayüz farklı var.

Google Haberlere Abone ol
Samsung Galaxy S6 ve LG G4  arasındaki arayüz farkları!
Hem görünüş hem de işleyiş bakımından LG’nin çok fazla özelleştirilmiş UX 4.0 arayüzü G3 model ile kıyaslanınca farkları göz önüne seriyor.

Samsung LG ile aynı rotada bir yol çizerek TouxchWiz ara yüzünde çeşitli değişimlere imza atmış. Öncelikle tasarımı herkesin aşina olduğunu Lollipop stiline uygun tasarlanmış , yazılımda bir miktar azalma ve daha kolay bir kullanım tercih edilmiş. Daha hafif olan arayüz daha ferah hissettiriyor fakat iki uygulamayı aynı anda çalıştırma seçeneği sunan MultiWindow ve Smart Stay gibi fonksiyonel özelliklerde halen bulunmakta.

Artık her iki akıllı telefondan birisinde mini uygulamalar yer alıyor. Bununla birlikte cihaz arayüzünün görünümünü değiştiren, önceden tanımlanması yapılmış ve kolayca indirilebilen tema seçenekleri de kullanıcılara kolay hizmet sunuyor. LG G4 daha önce G3 ve G2’de de karşılaştığımız ekrana çift dokunarak cihazı uyandırma sağlayan Knock On özelliğini içeriyor. Dokunma düzenini parola olarak belirleme imkanı da sunan Knock Code yeteneği de hazır. Samsung güvenlik çözümünde de iyi bir ilerlemeye imza atmış. Daha önce cihazlarda parmak izi okuyucuyu kullanırken birde kaydırma hareketinin yapılması gerekiyordu , yeni sistemde Galaxy S6’Da serbest dokunma hareketiyle fonksiyondan yararlanma olanağı da sağlamış.

Yorumlar