Samsung Galaxy S6 Hakkında Tüm Bilinmeyenler

Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge, 1 Mart akşamı Barcelona'da düzenlenen Unpacked etkinliğinde tanıtıldı. Peki Galaxy S6 ve Galaxy S6'nın bilinmeyen detayları neler?

Google Haberlere Abone ol
Samsung Galaxy S6 Hakkında Tüm Bilinmeyenler

Samsung Galaxy S6 Hakkında Tüm Bilinmeyenler MWC 2015 Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge, 1 Mart akşamı Barcelona'da düzenlenen Unpacked etkinliğinde tanıtıldı. Peki Galaxy S6 ve Galaxy S6'nın bilinmeyen detayları neler?06.03.2015 / 17:30

Samsung, 1 Mart akşamı Barcelona'da Unpacked etkinliğinde Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerini tanıttı. Unpacked tanıtımının diri yayını yaptığımız akşam, faaliyet sonrası detaylı bir biçimde Galaxy S6 Edge incelemesini de sizlerle paylaşmıştık.

Bu incelemede, AnTuTu ve Geekbench testlerini de yerinde yapmış, cihazla ilgili ilk detaylı teferruatları vermeye çalışmıştık. O incelemeye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca etkinlikten sonra Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'i yorumlayıp, One M9 ile kıyasladığımız videoya da aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6'nın bilinmeyen yönlerine yani ince detaylarına bu yazımızda değinelim. Bakalım bizleri Galaxy S6 tarafında neler bekliyor?

Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge meselesi için bilinmeyen bütün detaylar!Donanım

Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge, benzer donanım özelliklerine sahip iki akıllı telefon. Yani Galaxy Note 4 ve Note Edge modellerindeki bu şeklinde Snapdragon 810 ve Exynos işlemcili değişik iki sürümden oluşmayacaklar.

Bu iki modelin de daha seri yazılım güncellemesi almasına sebep olacak. Mesela Galaxy Note 4 modeline Android 5.0 Lollipop güncellemesi dağıtılmışken, Note Edge modeline dağıtılmamış durumda. Yani Samsung, iki cihazın donanımını tıpkı yaparak hem baş karışmalarını engelleyecek, hem de daha seri yani tıpkı anda güncelleme verebilecek.

Snapdragon 810 yerine 14nm üretim teknolojisine sahip Exynos 7420 işlemcisini kullanan Samsung, performans şekilde pek fazla aşırı cihazı geride bırakmayı başarıyor.

Exynos 7420, 4 tane ARM Cortex A53 gene 4 tane ARM Cortex A58 çekirdeğinden oluşuyor. Bu çekirdekler ARM Big.LITTLE HMP mantığıyla tıpkı anda çalışabiliyor. Yani donanımsal şekilde 8 çekirdekli ve 64 filo bir işlemci.

Galaxy Note 4'ten daha performanslı

ARM Cortex A53 çekirdekleri 1.5 GHz, Cortex A58 çekirdekleri 2.1 GHz hızında çalışan Exynos 7420, en fazla aşırı 1.9 GHz hızında çalışan Galaxy Note 4'teki Exynos 5433'ten 200 MHz daha hızlı.

14nm üretim teknolojisi yardımı ile Exynos 5433'e nazaran yüzde 35 daha az takat tüketecek bulunan Exynos 7420, bütün modernizasyonlarla birlikte yüzde 30 daha yüksek performans sunuyor.

Zaten Android ekosisteminde en yüksek puanları sektör Galaxy Note 4'ten daha performanslı bir aygıt karşımızda.

Diğer donanım bileşenlerinde de hızı artıran Samsung, Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerinde LPDDR4 3 GB RAM ve daha seri dahili depolama kullanıyor. Tüm bunlar performans farkını artıran etmenler.

Kaynak: SDN

Yorumlar