Samsung, 7 Milyar Dolar Kar Ettiğini Açıkladı

Güney Kore’nin teknoloji devi Samsung Elecronics, birinci çeyrekte 7 milyar dolar kâr elde ettiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Samsung, 7 Milyar Dolar Kar Ettiğini Açıkladı

Dünyadaki akıllı telefon pazarını elinde tutan Samsung Electronics, Ocak-Mart ayları itibariyle yüzde 6’lık büyüme gösterdi. Teknoloji devi, bugün yaptığı basın duyurusunda, 7.57 trilyon won (yaklaşık 7.31 milyar dolar) net kâr elde ettiğini bildirildi. Samsung, geçen sene aynı dönemde 7.15 trilyon won (yaklaşık 6 buçuk milyar dolar) net kâr elde etmişti.

Net kar oranını yükselten Samsung, geçen yıl aynı döneme göre brüt kârında yüzde 3.31’lik düşüş yaşamış oldu. Şirket yetkililer ise brüt kar oranındaki bu düşüşü bir ay öncesinden öngördüklerini aktardı. Öte yandan uzmanlar, sezondan dolayı elektronik ürünlerine olan talepte azalma görülmesine rağmen, Samsung`un akıllı telefon ve aksesuar ürünlerindeki satışıyla kar ettiğini söyledi.

Güney Kore medyasında yer alan haberlerde, Samsung’un bu sene Ocak-Mart ayları itibariyle toplam 90 milyon adet cihaz sattığı ifade edildi. Bir önceki çeyrekte ise Samsung, 86 milyon adet cihaz satmıştı. Samsung’un esas gelir kaynağını sağladığı elektronik ve mobil cihaz bölümlerinin önceki çeyreğe göre yüzde 18 büyüme sağlayarak yaklaşık 6 milyar dolar kar elde ederken, yaklaşık 27 milyar dolarlık kazanç sağladı. 

Samsung’un bu sene yeni ürünü Galaxy S5 ile satışlarda yükselme olacağı tahmin ediliyor. Bir üst model olan Galaxy S5`in Galaxy S4’ten daha ucuz bir fiyata yerli pazarda piyasaya sürülmesi ile satışları pozitif yönde etkileyeceği bekleniyor. Öte yandan uzmanlar, bu sene düzenlenecek olan Dünya Kupası ile geniş ekranlı akıllı telefonlara talebin artmasının, Samsung’a iyi bir kar getireceğine kesin gözle bakıyorlar.

Yorumlar