Sahte Facebook İntiharı Tutuklattı

Facebook'un intihara karşı önlem ve psikolojik destek amacıyla başlattığı çalışmayı test etmek isteyen bir kullanıcı tutuklandı ve üç gün boyunca akıl hastanesinde kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Sahte Facebook İntiharı Tutuklattı

Sahte Facebook İntiharı Tutuklattı İnternet Facebook'un intihara karşı tedbir ve psikolojik destek amacıyla başlattığı çalışmayı test etmek arzulayan bir kullanıcı tutuklandı ve üç gün boyunca us hastanesinde kaldı.22.03.2015 / 10:00

Facebook geçtiğimiz Şubat ayında kullanıcılarının mühtemel intihar girişimlerini engellemek için başlattığı programı genişletmiş, intihar üstüne paylaşım oluşturan üyeler için yeni ürünler üretmeye başlamıştı. Bu çalışmaların gerçekten işe yarayıp yaramadığını merak eden bir Facebook kullanıcısı ise düzmece bir intihar girişiminde bulunmuş. Sonuç ise Amerikalı kullanıcı için hüsran olmuş.

48 yaşındaki Facebook üyesi Shane Tusch, BBC'nin verdiği bilgilere kıyasla kendini Golden Gate köprüsünde asacağını site üstünden duyurmuş ve sosyal medya devinin bu mesajı ağ içinde bulup bulamayacağını test etmek istemiş. Paylaşımı şirketten öncelikle başkalık eden bir öteki kullanıcı ise hali derhal polise bildirmiş. Tusch'ın yaptığı testin tehlikeli neticeler doğurabileceğini anlatan polis ise adı kısa zaman içinde evinden alarak tutuklamış.

Facebook halden haberdar olunca Shane Tusch'ın profilini sistemden silerken, kullanıcının gerçekte suç işlediğini açıkladı. ABD'li Facebook kullanıcısı kendisine önerilen ve prosedür gereği bulunan psikolojik destek teklifini arka çevirince tutukluluğuna devam karar verilirken, derhal derhal 3 gün boyunca bir psikiyatri merkezinde kapalı kaldı.

:: Facebook Cinsiyet Seçiminde Özgürlük

Serbest bırakıldıktan sonra izahat oluşturan ad sosyal medya mecrasının gerçekte kullanıcısını korumadığını, doğrudan şekilde polisin işin içine girdiğinde bu gibi sıkıntılar yaşanabileceğini ve asıl desteğin insanın ailesinden gelmesi gerektiğini söyledi. Facebook ise şimdilik uyguladığı prosedürün doğru olduğunda diretiyor ve koruma amaçlı şekilde polis ile müşterek çalışmaya devam edeceklerini belirtiyor.

:: Facebook'un koruma programı sizce işe fayda mı?

Yazan: Burçin Aygün
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar