PayPal, Silah Ticaretine Karıştı

PayPal birden fazla ülkenin yasaklıları ile iş yaparak ABD hazinesine yüklü miktarda para cezası ödemek zorunda kaldı. Yasaklılar arasında silah kaçakçıları da var.

Google Haberlere Abone ol
PayPal, Silah Ticaretine Karıştı

PayPal, Silah Ticaretine Karıştı İnternet PayPal ansızın çok ülkenin yasaklıları ile iş yaparak ABD hazinesine yüklü miktarda nakit cezası ödemesi yapmak mecburiyetinde kaldı. Yasaklılar içinde silah kaçakçıları da var.27.03.2015 / 07:30

Reuters'ın haberine oranla online ödeme sistemi şekilde adlandırılan PayPal, işlediği dolaylı suçlardan dolayı ciddi bir nakit cezası ödeyecek. Amerika Birleşik Devletleri hükümet hazinesine yatırılacak bulunan paranın miktarı ise 7.7 milyon Amerikan doları. Bu gelişmenin nedeni mecranın birtakım mühim ABD yasalarını görmezden gelmesi ve yasaklı kişi, kuruluş ve hatta devletler ile iş yapmış olması.

EBay Inc'in sahip bulunduğu PayPal, izahatlara oranla 2013 yılından bu yana toplamda 486 ayrı yasayı çiğnemiş. Bunlar içinde bir Türk'ün de bulunduğu ve silah kaçakçılığı bunun şeklinde ciddi suçlar işleyen ve ABD'nin kara listesinde bulunan insanların site üstündeki nakit transferlerine izin eda etmek de bulunuyor. Yasalara oranla Amerikan şirketleri, ülkenin güncel kara listesinde yer piyasa isimlerle hiçbir koşulda ticaret yapamaz.

Kurallara dikkat edilmemiş

PayPal ise toplamda 6 kere suç işlediği belirleme edilen bir kullanıcının muamele yapmasında beis görmemiş ve 7 bin dolar değerindeki ödemeleri kabul etmiş.

Benzeri yaptırımlar karşısında lüzumlu dikkati göstermeyen PayPal hem 7.7 milyon dolar ceza aldı, hem de ciddi bir İkaz ile karşılaştı. Ebay ise markayı bir zaman sonra kendi bünyesinden çıkartmayı planlıyor.

:: PayPal'ın bu hareketi sizce şuurlu olabilmektedir mi?

Yazan: Burçin Aygün
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar