One M9'un Isınma Sorunu Çözüldü

HTC'nin yeni amiral gemi modeli One M9'un aşırı ısınma sorunu olduğu bu yüzdende piyasaya çıkmasının gecikeceği iddia edilmişti. Gelen son bilgiler bu sorunun çözüldüğü yönünde.

Google Haberlere Abone ol
One M9'un Isınma Sorunu Çözüldü

One M9'un Isınma Sorunu Çözüldü Mobil HTC'nin yeni amiral gemi modeli One M9'un çok aşırı ısınma problemi bulunduğu bu yüzdende tüketicilere çıkmasının gecikeceği iddia edilmişti. Gelen son bilgiler bu sorunun çözüldüğü yönünde.21.03.2015 / 11:00

HTC'nin 1 Mart tarihinde bütün dünyaya gösterdiği akıllı telefonu One M9, geçtiğimiz günlerde çok aşırı ısınma problemi yaşadığı iddiasıyla gündeme gelmişti.

Tweakers sitesinin uyguladığı teste kıyasla Qualcomm Snapdragon 810 işlemci kullanan HTC One M9, çok aşırı ısınma sorunları yaşıyordu ve bu nedenden dolayı dolayı tüketicilere çıkması ertelenebilirdi. Son gelen haberler ise One M9 bekleyenlerin içini rahatlatacak türden.

One M9'un 55.4 dereceye kadar çıktığı iddia edilen One M9'un çok aşırı ısınma problemi yapılan bir güncelleme ile çözülmüş durumda. HTC'nin iletişim müdürü Jeff Gordon ise bu haberler ilk ortaya çıktığında Twitter üstünden yaptığı izahatya modelin henüz final sürümüne ulaşmamış olduğunu anlatım etmişti.

XDA geliştiricilerinden Herwegan adlı bir kullanıcı One M9'daki ısı sorununun OTA üstünden yayınlanan bir güncellemenin çözdüğünü söyledi. Termal geliştirmeleri ve kamera iyileştirmeleri sunan güncelleme sonrasında telefon şarjdayken dahi 40 derece seviyesinde olduğunu söyledi.

Tüm bunların üstüne LlabTooFeR adlı kullanıcıda HTC'nin sahaların çoğu için One M9 yazılımını tamamladığını ve cihazların sevk edilmeye hazır olduğunu söyledi.

Görünen o ki HTC yaşadığı bu problemi kısa bir zaman arasında çözdü ve bekleyenlerin yüreğine su serpti.

:: HTC One M9 hakkındaki düşünceleriniz neler?

Yazan: Bekir Can Yumrutepe
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar