One M9 Plus'ın Tüm Detayları Sızdı

HTC’nin yeni cihazı One M9 Plus’ın tüm teknik özellikleri ve tasarımı sızdı. One M9 Plus’ta çift arka kamera özelliği ve fiziksel ana ekran tuşu bulunacak.

Google Haberlere Abone ol
One M9 Plus'ın Tüm Detayları Sızdı

One M9 Plus'ın Tüm Detayları Sızdı Mobil Akıllı Telefon HTC One M9 HTC’nin yeni cihazı One M9 Plus’ın bütün teknik nitelikleri ve dizaynı sızdı. One M9 Plus’ta çift art kamera niteliği ve fiziksel temel ekran tuşu bulunacak.26.03.2015 / 09:00

MWC 15'te tanıttığı amiral gemisi One M9 arzulanan merakı görmeyince HTC'nin One M9 Plus modelini yakın sürede duyurması bekleniyordu. One M9 Plus'ın varlığı One M9'da uygulanan duvar kâğıtlarının çözünürlükleri ile ortaya çıkmış lakin cihazın teknik nitelikleri konusunda fazla aşırı az sızıntı haberi gelmişti.

Bugün HTC One M9 Plus'ın teknik nitelikleri ve dizaynı bütün çıplaklığıyla karşımıza çıktı. One M9 Plus isminden de anlaşılacağı bunun şeklinde daha kocaman bir ekrana sahip olacak. Sızıntıya oranla One M9 Plus'ın ekran çözünürlüğü 1440 x 2560 QHD olacak.

Snapdragon yerine MediaTek

Donanım bölümünde ise; 3GB RAM ve MediaTek'in en yeni dört çekirdekli 64-Bit mimarisi üstüne inşa edilmiş MediaTek MT6795T adlı yonga seti One M9 Plus'ta kullanılacak. Grafik arabiriminde PowerVR Rogue G6200 tercih ediliyor.

MediaTek MT6795T'den kısaca bahsetmek gerekirse; bu yonga seti 2.2GHz hızında çalışıyor. 64 Bit mimarisi üstüne inşa edilen MediaTek MT6795, LPDDR3 RAM'e, 2K ekran desteğine, Ultra HD video oynatma niteliğine ve Wi-Fi 802.11ac bunun şeklinde çağdaş bağlantı seçeneklerine sahip.

MediaTek yonga setinin yalnızca Asya bölgelerine sunulacak bulunan One M9 Plus modelinde kullanılacağı söyleniyor. Avrupa ülkelerine satışa sunulacak bulunan One M9 Plus'ta Snapdragon 810 yonga seti bulunabilir.

Duo Camera art geliyor

One M9 Plus ile HTC'nin One M8'de kullandığı Duo Camera niteliği yeniden karşımızda olacak. Bu kamera 20.1 megapiksel çözünürlükte fotoğraf çekebilecek. Android 5.0 Lollipop ile ati bulunan One M9 Plus'ta Sense 7.0 arayüzü yer alacak.

One M9 Plus'ın tasarımında dikkat çeken nokta fiziksel temel ekran tuşu. BoomSound hoparlörün tam ortasında konumlandırılan fiziksel temel ekran tuşunun göze hiç hoş görünmediğini düşünüyoruz. Bakalım merakla beklenen One M9 Plus modeli önümüzdeki günlerde resmi şekilde tanıtılacak mı?

:: One M9 Plus'ın tasarımını ve niteliklerini beğendiniz mi?

Yazan: Ender Öztürk
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar