Nexus 10'a Android 5.1 Lollipop Geldi!

Yaklaşık iki hafta önce duyurulan Android 5.1 Lollipop, Nexus serisinin en büyük tableti olan Nexus 10'a geldi. Beklenen güncelleme OTA üzerinden kullanıma sunuldu.

Google Haberlere Abone ol
Nexus 10'a Android 5.1 Lollipop Geldi!

Nexus 10'a Android 5.1 Lollipop Geldi! Mobil Tablet Yaklaşık iki hafta evvela duyurulan Android 5.1 Lollipop, Nexus serisinin en iri tableti bulunan Nexus 10'a geldi. Beklenen güncelleme OTA üstünden kullanıma sunuldu.22.03.2015 / 20:00

Google, geçtiğimiz haftalarda Lollipop'un son sürümü bulunan 5.1'i tanıtmış ve imaj dosyalarını yayınlamıştı, OTA'yı beklemek istemeyen kullanıcılar bu dosyalar yardımı ile güncellemeyi Nexus cihazlarına yükleyerek kullanmaya başlamışlardı.

Performans yükselişı, muhtelif hataların düzeltilmesi ve stabilite sorunlarını ortadan kaldıracağı söylenen Android 5.1 Lollipop güncellemesi, OTA üstünden Nexus 10 tabletlere sunuldu. Yayınlanmasının arkasından evvela Nexus 5'lere gelen güncelleme, sevilen telefondan sonra Google'ın Samsung ortaklığı ile geliştirdiği tableti bulunan Nexus 10'a geldi.

Nexus 5'e gelen 220.7 MB boyutundaki güncellemenin tersine Nexus 10 nispeten daha küçük bir güncelleme aldı. 104.4 MB boyutundaki güncelleme Lollipop ile gelen stabilite sorunlarını sonlandıracak benzeri görünüyor.

LMY47D bina numarası ile yayınlanan güncelleme her Android güncellemesinde bulunduğu benzeri kademeli şekilde cihazlara sunulacak, Şayet şuan cihazınıza güncelleme gelmedi ise merak etmeyin kısa süre sonra güncelleme cihazınıza ulaşacaktır.

Güncelleme kısa süre sonra öteki Nexus cihazlara da gelecektir, 2 yıldır rahat şekilde kullandığım Nexus 7 (2012), Lollipop sonrası stabilite sorunları yüzünden ne yazık ki kullanılmaz geldi. Umarım Google, Android 5.1 Lollipop ile bütün bu sorunları çözecektir.

:: Nexus 10 ve 5.1 Lollipop güncellemesi meselesinde ne düşünüyorsunuz?

Yazan: Arden Papuççiyan
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar