Mozilla, Türkiye'de Yandex'i Seçti

Google ile yollarını ayıran ve farklı ülkelerde farklı arama motorları ile anlaşan Mozilla, Türkiye'deki Firefox kullanıcıları için Yandex ile anlaştı.

Google Haberlere Abone ol
Mozilla, Türkiye'de Yandex'i Seçti

Mozilla, Türkiye'de Yandex'i Seçti İnternet Google ile yollarını ayıran ve ayrıcalıklı devletlerde ayrıcalıklı arama motorları ile anlaşan Mozilla, Türkiye'deki Firefox kullanıcıları için Yandex ile anlaştı.25.03.2015 / 15:00

Geçtiğimiz 2014 Kasım ayında Google ile yollarını ayıran Mozilla Vakfı, ayrıcalıklı devletlerde ayrıcalıklı arama motoru hizmetleri ile anlaştı.

İlk şekilde Amerika'daki kullanıcılar için Yahoo'yu seçen Mozilla, daha sonra Rusya'daki Firefox kullanıcıları için Yandex ile anlaşmıştı.

Amerika ve Rusya'dan sonra ise paradigma Firefox'un geniş kullanıcı kitlesine sahip bulunduğu bir başka yurt bulunan Türkiye'ye geldi.

Türkiye'de Yandex ile anlaşıldı!

Türkiye'de Google'ın arkasından en kocaman paya sahip bulunan Yandex, Mozilla Vakfı ile yapılan anlaşma neticesinde, bundan böyle Türkçe Firefox tarayıcısını kullananların varsayılan arama motoru olacak.

Bugün Mozilla Blogu üstünden yapılan izahatda, Firefox'un mobil ve masaüstü olmak üzere bütün platformlarındaki uygulamaları, Türkçe lisan ile kullananlar, varsayılan arama motoru şekilde Yandex'i kullanabilecekleri söylendi.

Açıklamada ek şekilde Yandex Türkiye COO'su Milena Djuricic'in 'Biz Türkiye'de Yandex'in kullanıma açılması sonrasında, mühim ölçüde yol kat ettik ve kocaman bir hisse elde etmeyi başardık. Halen kullanıcılara en çok deneyimi sunmak için hummalı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu ortaklık ile çabalarımızın boşa gitmemiş olduğunu görmek coşku verici.' izahatlarına yer verildi.

:: Sizce Yandex'in tercih edilmesi, doğru bir karar mı?

Yazan: Caner Sönmez
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar