Messenger Özgürleşiyor

Bir süre önce Facebook üzerinden gelen mesajları, mobil cihazlarda görüntülemek için geliştirilen Messenger, artık Facebook'tan bağımsız bir mesajlaşma uygulaması haline geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Messenger Özgürleşiyor

Messenger Özgürleşiyor Sosyal Medya Bir zaman öncelikle Facebook üstünden gelen mesajları, mobil cihazlarda görüntülemek için geliştirilen Messenger, bundan sonra Facebook'tan müstakil bir mesajlaşma uygulaması durumuna geliyor.21.03.2015 / 21:00

Bildiğiniz gibi, bir zaman öncelikle Facebook uygulaması mobil platformlar için mesaj özelliğini Messenger adını verdiği bir uygulama üstünden aktif etmişti. Telefonlarından Facebook kullanan kullanıcılar tarafından, mesajlaşmak için indirilmesi mecbur kılınan Messenger uygulaması, bilhassa ilk çağ dayatılma şekilde görülmüş ve kocaman bir reaksiyon almıştı. Şimdi ise Messenger konusunda yoğun şekilde enteresan bir haber etrafta dolaşıyor.

Maalesef Facebook, bundan sonra eskisi kadar aktif kullanıcı sayısına sahip değil. Bu sebepten dolayı Mark Zuckerberg, WhatsApp bu şeklinde kazanç amaçlı kullanılabilecek uygulamalara sahip olmak istiyor. Bunlardan en kocaman potansiyele sahip olanlardan birisi de şüphesiz Messenger, fakat güncel sürüm iyi bir uygulama için yeterli özellikler barındırmıyor. Messenger'ı WhatsApp seviyesinde bir uygulama durumuna getirebilmek için ise çalışmalar başladı.

Uygulama ilk şekilde Facebook'dan ayrılacak. Yani bundan sonra Facebook kullanıcısı olmayan insanlar de uygulamayı WhatsApp'a aynı biçimde cihazlarına yükleyebilecekler. Bu de demek olmaktadır ki Messenger atrık başlı başına ayrı bir platforma dönüşüyor.

İkinci olarak, uygulama için, dünya üstünde en fazla uygulanan online chat uygulamalarının gene en fazla beğenilen nitelikleri alınıyor. Örneğin, Line uygulamasının beğenilen özelliklerinden birisi bulunan sticker ve tema mağazası, WeChat uygulamasının en kullanım kolaylıklı özelliklerinden, sinema, otobüs, uçak rezervasyonu yaptırma alternatifleri de yeni Messenger için ilham kaynağı.

Ayrıca son güncelleme ile gelen, sticker tasarımları da bu yeni Messenger ile geliştiriliyor. Kısacası Messenger fazla fazla yakında hür bir uygulama şekilde geliyor.

::Sizce yeni Messenger, WhatsApp'ı geçer mi?

Yazan: Betül Erden
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar