Kurtarıcı Köpekler Batarya Sorununu Bitrecek

Kuzey bölgesinde insanları donmaktan kurtaran köpekler vardır. Boyunlarında kanyak taşıdıkları söylenir. Şimdi ise bu köpekler, insanları telefonsuz kalmaktan kurtarıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kurtarıcı Köpekler Batarya Sorununu Bitrecek

Kurtarıcı Köpekler Batarya Sorununu Bitrecek Haberler Kuzey sahasında kullanıcılarını donmaktan kurtaran köpekler vardır. Boyunlarında kanyak taşıdıkları söylenir. Şimdi ise bu köpekler, kullanıcılarını telefonsuz kalmaktan kurtarıyor.16.03.2015 / 16:00

Yıllar evvela St. Bernard cinsindeki köpekler, kuzey ülkelerinde donmakla karşı karşıya bulunan kullanıcılarını sıcak kuytulara taşıyarak soğuktan kurtarırlarmış. Biz bu köpekleri boyunlarında bir fıçı dolusu kanyak ile biliyoruz.

Öyle ki Warner Bros'un, LooneyTunes çizgi filmlerinde de sevilen karakterlerden biridir St. Bernard.

Her ne kadar boyunlarında taşıdıkları fıçının bir mit bulunduğu düşünülse de, bu büyük cüsseli dostlarımız epey bir çok kişinin hayatını kurtarmıştır.

Ancak, ne yazık ki ki bugünlerde yapacakları çok çok bir iş kalmamış, çeşit değişik cinste köpeklerle eşleşerek yapıları bozulmuştur. Köpekler için yeni bir iş düşünen veterinerler ise, epey bir enteresan bir plan başlatmışlar.

Son yıllarda, diğer ülkelerden gelen turistlerin, çok sıcaktan dolayı akıllı cihazlarının bataryalarında problemler yaşanmış. Yüksek sıcaklık, bataryaların daha seri boşalmalarını sağlamış ve bu sebeple turistler de cihazlarını kullanamamışlar. Bu soruna çözüm şekilde St.Bernard köpeklerinin boyunlarındaki fıçılara taşınabilir şarj cihazları yerleştiren yerliler, sırf bir hastag ile tweet atarak cihazınızın şarj edeceklerini söylüyorlar.

@mophie ve #mophieRescue hastagini ve konumunuzu ekleyerek, bataryanızın bittiğini belli eden bir ekran görüntü ile katkı dileyen bir tweet attın. Ardından Mophie en yakın köpek kulübesini belli eden bir arka bildirim yapacaktır. Böylece cihazınızı kısa bir zamanda şarj edebileceksiniz.

::Sizce hayvanların bu çeşit işlerde kullanılması doğru mu?

Yazan: Betül Erden
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar