KOBİ'lerin veri güvenliğinde yeni dönem

Küçük işletmeler için makine öğrenimi temelli veri güvenliği dönemi başlıyor

Google Haberlere Abone ol
KOBİ'lerin veri güvenliğinde yeni dönem

Trend Micro’nun XGen teknolojisiyle gücüne güç katan Worry-Free Services çözümü sayesinde, KOBI’lerin veri güvenliğinde yüksek duyarlılıklı (High Fidelity) makine öğrenimi devri başlıyor.

Trend Micro’nun özellikle küçük ve orta boyutlu işletmelerin veri güvenliği ihtiyaçlarına yönelik vazgeçilmez çözümü Worry-Free Services, yeni nesil yüksek duyarlılıklı makine öğrenimi (High Fidelity) teknolojisi içeren XGen güvenlik konseptiyle yeniden yapılandırıldı. Worry-Free Services’ın yeteneklerini oldukça yüksek seviyeye çıkaran bu yeni teknoloji sayesinde, işletmeler ek bir çabaya ve iş gücüne ihtiyaç duymadan günümüzün tüm siber saldırılarına karşı yeni nesil güvenlik teknolojileriyle korunabilecekler.

Endüstri lideri bir uç nokta koruma çözümü olan Trend Micro Worry-Free Services, dünya çapında yapılan değerlendirmelerde küçük boyutlu işletmeler için içerik güvenliği alanında 5 yıldır aralıksız olarak birinci seçiliyor. Siber tehditlere karşı anında koruma sağlayan Worry-Free Services işletmelere sağladığı anti-malware, anti-spam, fidye yazılımları koruması ve veri güvenliği çözümleriyle günümüz tehditlerine karşı her an hazırlık olunmasına imkân veriyor. Özellikle kurumsal ağları ve dışında kalan uç noktaları virüs, kötü amaçlı yazılım, Truva atı, solucan, casus yazılım, fidye yazılımları ve yeni türlere karşı koruyor. Aynı zamanda PC, MAC, sunucu ve mobil cihazlar gibi farklı noktaların tek bir yönetim paneli üzerinden merkezi şekilde kontrol edilmesine imkân veriyor.

Trend Micro’nun küçük boyutlu işletmelere yönelik eşsiz XGen güvenlik yaklaşımı, uygulama kontrolü, exploit engelleme, kum havuzu, davranış analizi ve makine öğrenmesi gibi gelişmiş teknolojiler kullanarak, zararlı tehditler ve zararsız verileri hızla ve kolaylıkla ayırt edebiliyor. Trend Micro siber güvenlik alanında yüksek duyarlılıklı (High Fidelity) makine öğrenmesini çözümlerine entegre eden ilk güvenlik şirketi olarak öne çıkıyor. Kendine has teknolojisi ile dosyaları yürütülmeden önce ve yürütme sırasında analiz edebiliyor. Bunun yanında cencus checking (nadir görünen dosya izleme sistemi) ve whitelisting (beyaz liste) gibi “gürültü önleme” özellikleri ile yanlış alarmların (False Positive) önüne geçiyor. Tüm bu yetenekler ise yeni bir tehdit ortaya çıktığı anda gerekli güncelleme ve bilgilendirmeleri yapan Trend Micro’nun bulut tabanlı pazar lideri küresel güvenlik istihbaratı Trend Micro Smart Protection Network’ten gücünü alıyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Genel Müdürü Yakup Börekcioğlu şunları söyledi: “Günümüzde her gün ortaya çıkan siber tehdit sayısı 500 bini geçmiş durumda. Ayrıca Trend Micro olarak yaptığımız araştırmalarda fidye yazılımlarının da yüzde 752 oranında arttığını ve 2016 yılında dünya çapında yaklaşık 1 milyar dolarlık maddi zarara neden olduğunu gördük. Bu gibi siber saldırıların hedefinde kaldıktan sonra ortaya çıkan zararların düzeltilmesi ise oldukça büyük boyutta bir iş gücü ve maddi zarara neden oluyor. Siber saldırılara karşı gelişmiş bir korumaya sahip olmak, küçük boyutlu işletmelerin işlerini kayba uğramadan geleceğe taşıyabilmeleri için hayati bir önem taşıyor. Worry-Free Services çözümümüzün bir parçası olarak yüksek duyarlılıklı makine öğrenimi teknolojisine dayanan XGen™ güvenlik konseptimizi de kullanıcılarımızın hizmetine sunuyoruz. Bu üstün teknoloji sayesinde mevcut tehditlerle birlikte, henüz bilinmeyen tehditler de yapısal özellikleri incelenerek belirleniyor ve engelleniyor.”

Yorumlar