İşte 4G'nin Yol Haritası

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında 4G'nin yol haritasını açıkladı. İşte Ulaştırma Bakanı'nın izahatları ve 4G'nin yol haritası.

Google Haberlere Abone ol
İşte 4G'nin Yol Haritası

İşte 4G'nin Yol Haritası İnternet Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, bugün gerçekleştirdiği matbuat toplantısında 4G'nin yol haritasını açıkladı. İşte Ulaştırma Bakanı'nın izahatları ve 4G'nin yol haritası.04.03.2015 / 18:45

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, bugün saat 13:30 itibarıyla mühim bir matbuat toplantısı gerçekleştirdi. Gerçekleşen matbuat toplantısının temel konusu ise, 4G'nin ihalesi ve 4G ile gerçekleşecek yenilikler oldu.

Basın toplantısında yapılan izahatlar 4G'nin 2015 sonuna kadar kullanılmaya başlayacağını müjdeledi.

4G için yapılacak ihalede yekün 390 megahertz'in ihale edileceğini açıklayan Elvan, 800, 900, 1800, 2100 ve 2600 Mhz'den oluşan her bandın ayrı ayrı ihaleye çıkarılacağını söyledi.

4G yetkilendirme ihalesinin Mayıs sonuna kadar tamamlanacağını söylenen Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, 4. bir operatörün de gelebileceğini söyledi.

Sadece 2600 Mhz frekans bandını kullanımı planlanan 4. operatörün öteki operatörlerin yükümlülüklerine bağlı olmayacağını ve bant genişliklerinin de bu hale oranla düzenlenmesi gerektiğini anlatım etti.

Tüm bunlara ek şekilde TV yayını frekanslarında düzenleme, operatörlerin bağlantı frekanslarında düzenlemelerin de yapılacağı belirtilirken, 750 benlik Ar-ge yatırımı zorunluluğunun getirileceği de eklendi.

Yani TV frekansı düzenlemesi sonrası, 4G'nin gelmesi ile ortak Türkiye'de de IPTV kullanımına başlanacak ve temel istasyonları yardımı ile televizyon izlenebilecek.

:: Türkiye'ye 4G'nin gelişi konusunda neler düşünüyorsunuz?

Yazan: Caner Sönmez
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar