iPhone için İlk Çeyrek Beklentisi Yüksek!

2014 son çeyreğini rekor satış adetiyle kapatan iPhone'un yeni yılda da başarılı grafiğini sürdürmesi bekleniyor. UBS'in Mart çeyreğine yönelik beklentileri, Apple'ın yüzünü güldürecek.

Google Haberlere Abone ol
iPhone için İlk Çeyrek Beklentisi Yüksek!

iPhone için İlk Çeyrek Beklentisi Yüksek! iPhone 6 2014 son çeyreğini rekor satış adetiyle kapatan iPhone'un yeni yılda da muvaffakiyetli grafiğini sürdürmesi bekleniyor. UBS'in Mart çeyreğine yönelik beklentileri, Apple'ın yüzünü güldürecek.08.03.2015 / 18:24

Apple'ın iPhone 6 ve 6 Plus modelleriyle müşterek yükselişe geçen iPhone satışları yeni yılda da muvaffakiyetli grafiğini sürdürecek bunun şeklinde duruyor. Hatırlanacağı gibi, geçtiğimiz senenin son çeyreğini 75 milyon adete yaklaşan bir netice ile kapatan Apple, akıllı telefon pazarındaki en kocaman rakibi Samsung'u geride bırakmayı başarmıştı.

Yüzde 32'lik yükseliş

Mart çeyreği şekilde isimlendirilen 2015 yılı ilk çeyreğine yönelik beklentiler de gelmeye başladı. UBS Evidance Lab'ın tahminleri ilk çeyrekte iPhone satışları 55 ile 58 milyon tane içinde gerçekleşecek. Bu rakam son çeyreğe göre takribî 15 milyonluk azalış anlamına gelse de, karşılaştırma bir önceki senenin son çeyreğine kıyasla takribî yüzde 32'lik bir yükseliş anlamına geliyor.

Liderlik sürecek mi?

Apple'ın son çeyrekteki 74 milyonluk rakama ulaşamaması ise epey bir normal. Çünkü tatil sezonu şekilde adlandırlan senenin son çeyreğinde, yeni sene ve noel etkisiyle satış rakamları öteki çeyreklerin epey bir üzerine çıkıyor. Bakalım Apple geçen çeyrekte elde ettiği birincilik ünvanını yeni yılda da sürdürebilecek mi?

:: Sizce Apple liderliği sürdürebilecek mi?

Yazan: Azim Köse
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar