iPhone 8 çift pille geliyor

iPhone 7 sahiplerinin pil ömründen memnun olmaması şirketi harekete geçirdi. iPhone 8'in çift pilli olacağı söyleniyor.

Google Haberlere Abone ol
iPhone 8 çift pille geliyor

iPhone 7 sahiplerinin telefonlarında memnun olmadığı nadir şeylerden bir tanesi, pil ömrü. Ancak bu durum, bir sonraki üst seviye iPhone'da, yani iPhone 8'de "iki pil" ile çözülebilir.

Bu sıra dışı iddianın sahibi, daha önceki iPhone iddialarında bazen isabet kaydeden Cowen and Company analisti Timothy Arcuri. İddiayı ortaya çıkaran MacRumors, "iki pilin" tam olarak ne anlama gelebileceğini ise pek açıklamıyor. Sitenin tek söylediği 5,8 inç'lik iPhone 8'in iki piliyle daha uzun pil ömrü sunacak olması. Böyle bir söylentiyle ilk defa karşılaşıyoruz ve daha önce iki pilli bir amiral gemisi telefon da görmedik. Bu yüzden iddiaya dikkatle yaklaşmakta fayda var.

Bununla birlikte Asya'da bazı telefonların iki pille geldiği biliniyor, yani iki pil hiç duyulmamış bir şey de değil. Analistin araştırma notunun geri kalan kısmı, akla daha yatkın şeyler söylüyor. Nota göre 5,8 inç'lik iPhone 8, 4,7 ve 5,5 inç'lik modeller (iPhone 7S ve iPhone 7S Plus olabilir), 3GB RAM ile gelecekler.

İddiaya göre iPhone 8'ler Lightning bağlantısını kullanmaya devam edecekler ancak daha hızlı şarj için USB Type-C güç sağlama teknolojisini kullanacaklar. Benzer bir iddiayı daha önce de duymuştuk.

Özellikle pille ilgili iddialara hemen inanmamakta fayda var. Yine de dedikodular Apple'ın tedarik zincirini temel aldığından doğru bir yanı olabilir; bekleyip göreceğiz.

Yorumlar