iPhone 6 Plus'ı Tek Elle Kontrol Edin

Apple'ın geniş ekranlı iPhone 6 Plus'ı tek elle kontrol etmek için ilginç bir Tweak duyuruldu. Jailbreak'li iPhone 6 Plus sahipleri bu habere mutlaka göz atmalı.

Google Haberlere Abone ol
iPhone 6 Plus'ı Tek Elle Kontrol Edin

iPhone 6 Plus'ı Tek Elle Kontrol Edin iPhone 6 Apple'ın geniş ekranlı iPhone 6 Plus'ı tek elle denetim etmek için enteresan bir Tweak duyuruldu. Jailbreak'li iPhone 6 Plus malikleri bu habere her zaman göz atmalı.05.03.2015 / 18:00

Tek el ile kullanım kolaylığı sloganı ismi altında yıllarca küçük ekranlı iPhone modeli üreten Apple'ın, geçtiğimiz sene iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile var ekran boyutunu büyüttüğüne tanıklık ettik.

Makul ölçülerde kabul edilebilecek iPhone 6 hala tek elle kullanılabilirken 5.5 inç phablet boyutundaki iPhone 6 Plus'ı tek el ile denetim etmek pek de mümkündür olmuyor.

iPhone 6 Plus'ı tek el ile kullanması kolaylaştırmak için Ayalar bölümünde “Ulaşılabilirlik” seçeneği bulunuyor. Bu özellik, esas ekran tuşuna hafifçe 2 kere dokunmanız ile aktif olmaktadır ve ekranı yarıya kadar indiriyor.

Bazı kullanıcılar için ekranın yarıya kadar inmesi tek el ile kullanım için pek yeterli olmuyor. Bu halden şikayetçi olanlar için Shrinkability adlı Tweak önümüzdeki hafta Cydia'daki yerini alacak.

Sadece Jailbreak'li iPhone kullanıcılarının kullanabileceği Shrinkability Tweak'i; “Ulaşılabilirlik” niteliğine ayrıcalıklı bir ebat katıyor. Shrinkability yardımıyla esas ekran tuşuna iki kere dokunduğunuz süre ekran küçülerek sağa doğru kayacak ve iPhone 6 Plus'ı tek ile kullanmak mümkündür olacak.

Mevcut iOS 8.1.2 sürümü için Jailbreak bulunmuyor. Ancak önümüzdeki hafta yayınlanacak bulunan iOS 8.2 ile iPhone'unuza Jailbreak yapmak mümkündür olacak.

:: iPhone 6 Plus'ı tek el ile kullanabiliyor musunuz?

Yazan: Ender Öztürk
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar