Instagram'a iki yeni özellik geliyor

Facebook'un satın alarak sürekli geliştirdiği fotoğraf paylaşım sitesi Instagram’a şimdi de sesli ve görüntülü görüşme desteği eklenecek.

Google Haberlere Abone ol
Instagram'a iki yeni özellik geliyor

Instagram, sosyal medyanın en popüler ve en çok zaman geçirilen platformu haline gelmeye başladı. Sürekli olarak yeni özellikler eklenen uygulamaya bu sefer de sesli ve görüntülü arama özelliği geliyor.

Android uygulama paketleri(APK) içinde keşfedilen sesi ve görüntülü arama simgeleri, Instagram’a bu özelliğin geleceğini kanıtladı. Şirketin tüm kullanıcılara dağıttığı ancak aktif etmediği kodlar bir sonraki güncellemede eklenecek özelliklerin habercisi oluyor. Bu simgeler de Instagram’ın yakında mesajlaşma penceresi içine arama özelliği ekleyeceğini gösteriyor.

Facebook’un mesajlaşma uygulaması Messenger, 2013 yılında sesli, 2015’te görüntülü ve 2016 yılında da grup şeklinde görüntülü sohbet seçeneklerini aktif etmişti. Instagram’ın mesajlaşma servisi ise 2013’te kullanıcılara sunuldu ve ilk olarak ekstra bir uygulama yüklemeniz gerekiyordu.

Instagram sesli ve görüntülü konuşma özelliğinden gelir elde edemeyecek ancak bu sayede insanlar uygulama içinde daha fazla vakit geçirebilecek.

Yorumlar