HTC One M7 Artık Güncelleme Almayacak

HTC’nin One M7 modelinin bundan sonra Android güncellemelerini almayacağı şirketin genel müdür yardımcısı tarafından açıklandı. One M7’nin de devri kapanıyor.

Google Haberlere Abone ol
HTC One M7 Artık Güncelleme Almayacak

HTC One M7 Artık Güncelleme Almayacak Mobil Akıllı Telefon HTC’nin One M7 modelinin bundan sonra Android güncellemelerini almayacağı şirketin umumi müdür yardımcısı sebebi ile açıklandı. One M7’nin de zamanı kapanıyor.20.03.2015 / 14:00

HTC, 2013 yılında Premium tasarıma sahip yenilikçi One M7 modeli ile karşımıza çıkmış ve bizleri etkilemeyi başarmıştı. Güncellemeler ile 2 yıldır ayakta duran One M7, devrini doldurmaya aşırı yakın.

Şirketin umumi müdür yardımcısı geçtiğimiz gün Twitter üstünden One M7'ye Android 5.1 Lollipop güncellemesi istikbal mi sorusunu yanıtladı. Mo Versi Tweet'inde One M7'nin Google Play Edition sürümünün Nisan ayında Android 5.1 Lollipop güncellemesini alacağının altını çizerken One M7'ye güncelleme gelmeyeceğini söyledi.

Android 4.1.2 Jelly Bean sürümünden Android 5.0 Lollipop güncellemesine kadar bütün güncellemeleri saha One M7'nin devrini doldurduğu söyleniyor. HTC'nin güncelleme desteğini amiral gemisi cihazlarına 2 sene sunduğu göz önünde bulundurulursa One M8'in de 1 sene sonra fişinin çekileceğini anlatmak pek hata olmaz.

Öte yandan HTC'nin rakibi Apple, 2011 yılında çıkarttığı iPhone 4S'e hala iOS 8.2 güncellemesini sunuyor. Android cihazların güncelleme meselesinde firmalardan kaynaklı sorun çektiğini zaten biliyorduk fakat 2 yıllık bir amiral gemisine güncelleme desteğinin çekilmesini pek hoş karşılamıyoruz. Bu hal bir tek HTC için de geçerli değil. Samsung, Sony ve LG bunun şeklinde şirketler da güncelleme desteği meselesinde pek muvaffakiyetli değil.

:: Android güncelleme desteğinin kesilmesi ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Yazan: Ender Öztürk
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar