Google, Firefox Kullanıcılarını Geri İstiyor!

2014 yılında Firefox'un varsayılan arama motoru olarak kullanmayı bıraktığı Google harekete geçti. İnternet devi ilginç bir yöntemle kullanıcılarını geri kazanmaya çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol
Google, Firefox Kullanıcılarını Geri İstiyor!

Google, Firefox Kullanıcılarını Geri İstiyor! İnternet 2014 yılında Firefox'un varsayılan arama motoru şekilde kullanmayı bıraktığı Google harekete geçti. İnternet devi enteresan bir yöntemle müşterilerini arka kazanmaya çalışıyor.16.03.2015 / 10:30

Google, arama motoru pazarındaki rekabeti yoğun tutuyor. 2014 yılında Mozilla vasıtası ile Firefox'un varsayılan arama motoru olmaktan çıkarılan Internet devi, tekrardan Firefox müşterilerini kazanmak için harekete geçti.

Firefox kullanıcılarına davet

Neowin.net sitesinin haberine göre, Google'da arama oluşturan Firefox kullanıcılarına neticelerden öncelikle tarayıcılarında varsayılan arama motoru şekilde kullanılmak üzere Google'ı nasıl ayarlayabileceklerine yönelik bir bilgilendirme penceresi çıkıyor. Arama sonuçlarının en üzerinde listelenen uyarıda, Firefox kullanıcılarına varsayılan arama motorunu değiştirme teklifinde bulunuluyor.

100 milyar arama Yahoo'ya kaptırıldı

Uzun yıllar Google'a varsayılan arama motoru şekilde kullanan Firefox, geçtiğimiz sene Yahoo'ya geçiş yapmıştı. Bu değişiklikliğin yılda 100 milyardan çok web aramasının Google'dan Yahoo'ya kayması anlamına geliyor. Firefox durumu hazırda tarayıcı pazarının yüzde 8'ini elinde tutuyor. Bakalım önümüzdeki günlerde Google'ın Firefox müşterilerini arka kazanmak için diğer hamleleri olacak mı?

:: Arama motoru tercihleriniz sırasıyla hangileri?

Yazan: Azim Köse
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar