Galaxy S6'nın Uygulamaları Silinebilecek

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S6’da önyüklü olarak gelen uygulamaların silinebileceği XDA-Developers’ta ortaya çıktı. Ayrıntılar haberimizde.

Google Haberlere Abone ol
Galaxy S6'nın Uygulamaları Silinebilecek

Galaxy S6'nın Uygulamaları Silinebilecek Mobil Akıllı Telefon Galaxy S6 Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S6’da önyüklü şekilde gelen uygulamaların silinebileceği XDA-Developers’ta ortaya çıktı. Ayrıntılar haberimizde.23.03.2015 / 15:00

Samsung dizaynı ile dikkat çeken Galaxy S6 cihazlarını geçtiğimiz MWC 15 etkinliğinde tanıtmıştı. Yenilenmiş TouchWiz arayüzü ve Android 5.0 Lollipop sürümü ile yakında satışa sunulacak bulunan Galaxy S6'nın, kullanıcılara uygulama kaldırma bölümünde ayrıcalıklı bir opsiyon sunacağı ortaya çıktı.

XDA-Developers forumlarında yer piyasa bilgiye nazaran Galaxy S6 ile önyüklü şekilde gelen Samsung ve Google uygulamaları cihazdan kaldırılabilecek. mesela Samsung'un sesli asistan S Voice'u kaldırıp Google'ın kendi sesli asistanını kullanabileceksiniz. Telefon hafızını kullanmadığınız uygulamaların işgal etmesinin önüne bu sayede geçilmiş olacak.

Samsung'un bu hamleyi yapmasını uzun zamandır bekliyorduk. Çünkü oldukça çok kullanıcı alet ile önyüklü şekilde gelen uygulamaları kullanmıyordu. Kullanılmayan düzen uygulamalarını kaldırmak için ise cihaza Root yapılması gerekiyordu. Samsung'un Root'suz kullanıcıları düşünüp böyle bir hücum yapması müspet neticeler doğuracaktır.

:: Samsung cihazlarda önyüklü şekilde gelen uygulamaları kullanıyor musunuz?

Yazan: Ender Öztürk
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar