Galaxy S6'nın Kullanılabilir Hafızası Ne Kadar?

Samsung'un tanıttığı ve satışa sunacağı yeni amiral gemisi modeli Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'in 32 GB'lık sürümünün kullanılabilir hafızası ne kadar?

Google Haberlere Abone ol
Galaxy S6'nın Kullanılabilir Hafızası Ne Kadar?

Galaxy S6'nın Kullanılabilir Hafızası Ne Kadar? Mobil Akıllı Telefon Galaxy S6 Samsung'un tanıttığı ve satışa sunacağı yeni amiral gemisi modeli Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'in 32 GB'lık sürümünün kullanılabilir belleği ne kadar?29.03.2015 / 12:15

Samsung'un 1 Mart tarihinde Barcelona'da bizim de hadise yerinden takip ettiğimiz lansmanda tanıttığı Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'in satışa çıkması merakla bekleniyor.

Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerinin resmi Türkiye fiyatının da belirgin olmasıyla beraber, merak edilenlerin de sayısı giderek azalıyor. Çünkü 1 Mart'tan beri modellerle ilgili pek aşırı detay ortaya çıktı.

Daha önceki Galaxy S modellerinden değişik şekilde artırılabilir bellek ve çıkarılabilir batarya desteği vermeyecek bulunan Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'in, bilhassa 32 GB'lık modelinin kullanıcılara ne kadar saha bıraktığı azami merak edilenlerden. Bu haberimizin konusu da o.

Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerinde uygulanan yeni TouchWiz sürümünün sistemi daha az yoracağına yönelik pek aşırı haber yapılmıştı.

Genel düzen kaynaklarını nasıl kullanacağını henüz bilmesek de Galaxy S6 modelinde uygulanan sistemin hafızayı epey kullandığı bir gerçek.

32 GB'lık Samsung Galaxy S6 satın alırsanız, 23 GB kullanılabilir hafızaya sahipsiniz. Bulut depolama hizmeti cihazla birlikte sunulsa bile, memleketimizdeki internet paketlerinin yüksekliği hala bulut teknolojisinden faydalanmamızın önünü tıkıyor.

Yaklaşık 9 GB'lık piyasası bloke eden sistem, 32 GB'lık modelde bizlere 23 GB kullanılabilir saha bırakacak. 64 GB'lık modelde 55 GB, 128 GB'lık modelde ise 119 GB anlamsız saha kalacak.

Bakalım bu hal 64 GB'lık Galaxy S6 satışlarını ne kadar müspet etkileyecek? Malum 23 GB'lık alan, her kullanıcıya yeterli gelmeyecek ve 32 GB'lık model yerine 64'lük sürüm seçilecek.

:: TouchWiz ve umumi düzen dosyalarının Galaxy S6 modellerinde, takribî 9 GB'lık saha kaplaması meselesi için düşünceleriniz neler?

Yazan: Tolga Cem Küçükyılmaz
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar