Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'in Batarya Ömrü

Samsung'un yeni nesil akıllı telefonları Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge, rakiplerine göre daha küçük bir bataryaya sahip. Peki bu bataryanın kullanım ömrü ne kadar? İşte cevabı.

Google Haberlere Abone ol
Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'in Batarya Ömrü

Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'in Batarya Ömrü Mobil Samsung'un yeni kuşak akıllı telefonları Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge, rakiplerine göre daha küçük bir bataryaya sahip. Peki bu bataryanın kullanım ömrü ne kadar? İşte cevabı.27.03.2015 / 12:00

Samsung'un 1 Mart tarihinde Barselona'da düzenlediği Unpacked etkinliği ile resmiyet kazandırdığı yeni kuşak akıllı telefonları Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge dizaynı ile epey bir çok kesim vasıtası ile beğenildi.

Güney Koreli firmanın uzun bir süredir devam ettirdiği plastik kasa kullanımından vazgeçmesi tüketicilerden müspet not alırken tasarım yönünde yapılan tek iyileştirme elbette bu değildi. Telefon geri tarafında cam kullanılırken tıpkı vakitte telefon mümkündür olduğunca inceltilmiş.

:: Samsung Galaxy S6 Hakkında Tüm Bilinmeyenler

İncelik itibarı ile dışa çıkıntı oluşturan kamera dizaynı bozan unsurlardan olsa da Samsung'un gene de muvaffakiyetli bir iş ortaya koyduğu kesin. Tabi bu incelik birlikte kimi fedakarlıkları da getirmiyor değil.

İncelen tasarım ile birlikte değiştirilebilir bataryadan vazgeçen şirket bununla birlikte rakiplerine nazaran daha küçük bir bataryaya sahip.

Peki bu bataryanın kullanım ömrü ne kadar?

Samsung'un yeni amiral gemi modelinde küçülen batarya ortaya çıkan Benchmark'e göre telefonda aksi oranda tesir yapmış.

:: Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'in Türkiye Fiyatı Açıklandı

Selefi bulunan Galaxy S5'de uygulanan 2800 mAh batarya 7 saat 38 dakika kullanım ömrü sunarken Galaxy S6 Edge yer sektör 2600 mAh batarya 8 saat 11 dakika kullanım ömrü sunuyor. 2550 mAh bataryaya sahip Galaxy S6'nın kullanım süresi ise Galaxy S5'e epey bir yakın. Galaxy S6 teste göre 7 saat 14 dakika batarya ömrüne sahip.

Ayrıca teste telefonların şarj olma sürelerine de yer verilmiş. Galaxy S6 78 dakika bu şeklinde kısa bir vakitte yüzde yüz şarj olurken Galaxy S6 Edge ise 83 dakikada yüzde yüz bataryasını doldurabiliyor.

:: Sizce Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'in batarya ömrü yeterli mi?

Yazan: Bekir Can Yumrutepe
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar