Galaxy S5 ile Galaxy S6 Karşı Karşıya

Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S6 ile Galaxy S5'i karşı karşıya getirdik. Bakalım Galaxy S5 ile Galaxy S6 arasındaki farklılıklar, fiyat farkıyla doğru orantılı mı?

Google Haberlere Abone ol
Galaxy S5 ile Galaxy S6 Karşı Karşıya

Galaxy S5 ile Galaxy S6 Karşı Karşıya Mobil Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S6 ile Galaxy S5'i karşı karşıya getirdik. Bakalım Galaxy S5 ile Galaxy S6 arasındaki farklılıklar, fiyat farkıyla doğru orantılı mı?20.03.2015 / 23:15

Samsung, 1 Mart tarihinde MWC 2015 kapsamında Barselona'da düzenlediği faaliyet ile yeni kuşak akıllı telefonlarını tanıttı. Tüm gözleri üstüne toplayan şirket bizlere iki yeni model tanıttı.

Uzun zamandır konuşulan ve beklenen Galaxy S6, eğimli ekrana sahip varyasyonu Galaxy S6 Edge ile müşterek bizleri selamladı. Peki Galaxy S6 bizlere Galaxy S5'e kıyasla göre ne artılar getiriyor. Tüm sorularınıza yanıt bulabileceğiniz makalemizde madde madde bütün farklılıklara değiniyoruz.

Satış Tarihi ve Fiyatlandırma

Samsung'un yeni akıllı telefonu 10 Nisan tarihinde Türkiye dahil tam 20 ülkede satışa sunulacak. Modelin geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan fiyatı ise 2.499 TL. Fiyat hakkında modelin rakiplerine kıyasla avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.

Galaxy S6 Edge ve HTC One M9'dan daha müsait fiyata sahip olacak bulunan Galaxy S6, Note 4 ve pek aşırı kendinden önceki model ile beraber, 16 GB'lık iPhone 6'dan ise daha pahalı.

Samsung Galaxy S5'i geçtiğimiz sene 2200 TL seviyesinde satışa sunan firmanın modeli, süratli bir biçimde cihazın 2100 ve daha sonra 2000 TL seviyesine düştü. Galaxy S5'in vaziyeti hazırda satış fiyatı ise 1.700 - 1.800 TL seviyesinde seyrediyor.

Galaxy S5'in çıktığı devirde dolar 2.20 seviyelerindeydi. Şimdi ise dolar 2.6 TL seviyesinde. Yani ilk çıkış dönemlerindeki farklılık 300 TL seviyesinde. Yani bakacak olduğumuzda artan gereç kalitesine kıyasla fiyat artmıyor, dolar kurundan ötürü bir fiyat yükselişı söz konusu.

Günümüzde garantili şekilde 1700 - 1800 TL seviyesinde alabiliyoruz. Aradaki 700 TL'lik ayrım ise yoğun şekilde mühim bir fark. Giriş seviyesi bir Android telefon fiyatı diyebiliriz.

İşte bu makalemizde, aradaki bu farkı vermeye değecek özellikler mevcut mı, varsa neler işte onları karşılaştırıyoruz.

Karşılaştırmamıza devam etmek için bir sonraki sayfaya geçiniz. Mobildeyseniz sayfayı aşağıya indirmeniz yeterli...

Kaynak: SDN

Yorumlar