Galaxy A Serisi, Android 5.1 Almayabilir!

Samsung'un giriş ve orta seviye Galaxy A serisi modelleri Android 5.0 Lollipop sonrası, başka güncelleme almayabilir. İşte A Serisi güncellemeleri hakkında detaylar.

Google Haberlere Abone ol
Galaxy A Serisi, Android 5.1 Almayabilir!

Galaxy A Serisi, Android 5.1 Almayabilir! Güncelleme Samsung'un giriş ve orta düzey Galaxy A serisi modelleri Android 5.0 Lollipop sonrası, diğer güncelleme almayabilir. İşte A Serisi güncellemeleri meselesinde detaylar.21.03.2015 / 17:30

Samsung'un çok aşırı sayıda telefon ürettiği ve bunların iri bölümüne güncelleme vermediği uzun zamandır biliniyor.

Özellikle Galaxy Grand, Galaxy Core, Galaxy Ace bu şeklinde giriş ve orta düzey Samsung modelleri bu vaziyetten nasibini sektör telefonlar içerisinde gösterilebilir.

Ayrıca ek şekilde Galaxy Camera, Galaxy S4 Zoom, Galaxy S4 Active, Galaxy S5 Active, Galaxy K Zoom, Galaxy Alpha bu şeklinde modellerin de güncelleme alıp almayacakları dikkat çekici değil.

2014 yılı sonlarında yapılan izahatlar, Samsung'un değişik bir yapıya bürüneceğini gösteriyordu. Zira söylenenlere oranla Samsung bundan böyle daha az alet duyuracak ve bütün modellerine daha çok destek verebilecekti.

Pek çok aşırı yeni telefon duyuruldu

Ancak Samsung, Galaxy A3, A5, A7, Galaxy E5, E7 ve daha pek çok aşırı model tanıtarak, beklentileri azda olsa boşa çıkarmış bu şeklinde görünse de, gerçekte bu modellere Android 5.0 Lollipop güncellemesini yayınlayacağını açıklamıştı.

Android 5.0 Lollipop'un duyurulmasından sonra uzun zaman geçti ve şimdi de Android 5.1 duyuruldu. Yeni sürüm duyurulunca da derhal akıllara 'Samsung bu modellere Android 5.1 güncellemesini verecek mi?' sorusu geldi.

Android 5.1 gelmeyebilir

SamMobile kaynaklarının bugün paylaştığı bilgilere oranla Samsung Galaxy A serisi modellerinin Android 5.1 güncelleme çalışmaları henüz başlamamış. Ayrıca Samsung cephesine yöneltilen 'Güncelleme istikbal mi?' şeklindeki sorular da, yanıtsız kalmış.

Şu an için Samsung'un Galaxy A serisine Android 5.1 güncellemesini verip vermeyeceği bilinmiyor. Ancak iddialar, güncellemenin gelmeyeceği yönünde.

Ek şekilde Note 2 modelinin güncelleme çalışmalarının hiç başlamamış bulunduğu da iddia ediliyor. Zira uzun zaman öncelikle gelen güncelleme bilgisi sonrası, güncellemeye yönelik hiç bir yeni bilgi gelmedi. Şu an için güncellemenin ertelendiği ve ya iptal olmuş olabildiği konuşuluyor.

:: Sizce Galaxy A serisi modeller, diğer güncelleme alır mı?

Yazan: Caner Sönmez
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar