Facebook iki butonu birleştiriyor

Facebook, kullanıcı odaklı gelişmeler yapmaya devam ediyor. Yeni gelecek uygulama ile iki buton birleştirilecek.

Google Haberlere Abone ol
Facebook iki butonu birleştiriyor

Uygunsuz yorumlar ve istenmeyen içerikler için hızlı aksiyon almayı planlayarak hayata geçirmeyi düşündüğü şikayet ve beğenmeme butonu “Downvote” olarak facebookta yer alacak.

Facebook etkileşime açık olan ve insanların aktif olarak paylaşımda bulunduğu, yorum ve beğeni segmentasyonunun en yoğun olduğu sosyal medya uygulaması olmasından dolayı Facebook algoritmaları doğan ihtiyaçlara göre sürekli olarak yenilenmektedir. Uygunsuz yorumlar sosyal medyanın kanayan yarası. Facebook bu sorundan dolayı kullanıcılar arasında daha anlamlı etkileşimi teşvik etmek için yeni bir yöntem üzerinde çalışıyor. “Downvote” olarak adlandırılacak yorum değerlendirme düğmesi yayına alarak kullanıcıların daha spesifik ortamda Facebook'u kullanmasına yardımcı olacak. 

Facebook sözcüsünden geliştirildiğine dair onay alan bir yenilik var: “Downvote” butonu. Bu butona Reddit, 9gag ve benzeri forum sitelerinden fazlasıyla aşınayız. Ancak Facebook'un söz konusu sorunlu yorumlarla ilgili alacağı bu tavır, dev şirketin sansür veya yeni bir haber akışı sistemi üzeride çalıştığını da gündeme getirdi.

“Downvote” Çok Amaçlı Olacak

Bir nevi eksilme olarak ifade edilebilecek olan "Downvote" üzerine tıklandığında o yorumun kolayca Facebook ekiplerine bildirilmesini sağlayacak. Kullanıcılar bu butona tıkladıktan sonra ek bir pencere görecekler ve bu pencere üzerinde “saldırgan, yanıltıcı, konuyla alakasız” gibi seçenekler var olacak. Facebook, bu yenilikle yorumların ya da içeriklerin sahte olup olmadığını anlayabilir, yalan haberlerin önüne bir nebze de olsa geçebilir.

Downvote aslında hem beğenmeme hem de bu durumu kolayca Facebook’a bildirme işini kolaylaştırıyor. Reddit gibi küresel platformlarda popülerleşen bu sistem için bizzat Reddit’in kurucularından olan Alxi Ohanian’ın bir tweet’i var. 

Yorumlar