Chrome'a Veri Tasarrufu Özelliği

Google'ın popüler web tarayıcısı Chrome, artık masaüstü kullanıcıları için Chrome Veri Tasarrufu özelliğine sahip. Peki, Chrome veri tasarrufu nasıl kullanılıyor?

Google Haberlere Abone ol
Chrome'a Veri Tasarrufu Özelliği

Chrome'a Veri Tasarrufu Özelliği İnternet Google'ın popüler web tarayıcısı Chrome, bundan sonra masaüstü kullanıcıları için Chrome Veri Tasarrufu durumuna sahip. Peki, Chrome veri tasarrufu nasıl kullanılıyor?27.03.2015 / 21:00

İnternet dünyasında enfazla kullanıcıya sahip tarayıcılardan Google Chrome, bundan sonra yükleyebileceğiniz bir eklenti ile fazla fazla daha az kota harcayacak.

Google'ın mobil Chrome tarayıcısında dahili şekilde sunduğu veri sıkıştırma özelliği, bundan sonra masaüstü Google Chrome kullanıcıları sebebi ile da kullanılabilecek.

Ancak bu özellik, mobilde bulunduğu bu şeklinde tarayıcı içinde dahili şekilde değil, henüz Beta etabında geliştirilmeye devam edilen Chrome Veri Tasarrufu eklentisi ile gerçek olacak.

Veri Tasarrufu nasıl çalışıyor?

Google'ın geliştirmeye devam ettiği Chrome Veri Tasarrufu eklentisi, mobilde bulunduğu bu şeklinde web sayfalarını Google sunucularında sıkıştırıyor. Bu biçimde sayfalar daha az kota harcanarak önünüze çıkıyor.

Kısa zaman öncelikle yayınlanmasına rağmen şimdiden 7 bin üstünde kullanıcıya ulaşan Chrome Veri Tasarrufu eklentisi, kısıtlı internet kullanıcıları için kocaman bir nimet.

Chrome Veri Tasarrufu özelliğini kullanabilmek için yapmanız gereken ise, aşağıdaki bağlantıdan Chrome Veri Tasarrufu eklentisini indirmek ve yükleme sonrası uzantı ikonuna tıklayarak, Veri Tasarrufunu etkinleştirmek.

Ancak saklı modda bu eklentiyi kullanabilmek için uzantı ayarlarından etkinleştirme yapmanız gerekecek. Ve tabi ki eklenti etkinleştirildiğinde, Google gezindiğiniz sayfaların adreslerini bilecek.

:: Veri Tasarrufu'nu denediniz mi? Kota kullanımınında müspet tesir yarattı mı?

Yazan: Caner Sönmez
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar