Atari efsanesi geri dönüyor

Uzun süredir video oyun şirketi Atari’nin yeni bir oyun konsolu ile piyasaya döneceği söylentileri vardı.

Google Haberlere Abone ol
Atari efsanesi geri dönüyor

Uzun süredir video oyun şirketi Atari’nin yeni bir oyun konsolu ile piyasaya döneceği söylentileri vardı. Şirketin bir numaralı ismi bu dedikoduları resmen doğrulayan bir açıklamada bulundu.

Atari CEO'su Fred Chesnais, GamesBeat'e verdiği özel bir röportajda yeni bir oyun konsolu üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Oyun konsolu ile ilgili iddialar sürerken geçtiğimiz günlerde ataribox.com adlı WEB sitesinde Ataribox adlı yeni oyun konsoluyla ilgili bir teaser yayınlandı. Videoda ahşap kaplamaya sahip bir oyun konsolu görünüyordu. İzleyen birçok kişi teaser'ın sahte olup olmadığını merak etmişti.

Fred Chesnais, Electronic Entertainment Expo (E3) etkinliğinde konuştu.  Chesnais, söylentilerin doğru olduğunu açıklayarak "Donanım sektörüne geri döndük" dedi. Atari CEO'su yeni konsol hakkında daha fazla ayrıntı vermedi fakat PC teknolojisine dayandığını söyledi. Chesnais, Ataribox’un henüz tasarım aşamasında olduğunu ve konsolla ilgili ayrıntılı önümüzdeki tarihlerde açıklayacaklarını belirtti.

Chesnais, Atari’nin diriliş dönemine girdiğini ve çalışmaların başarıyla devam ettiğini söyledi. 2013’te iflas koruması için başvuruda bulunan Atari, Chesnais tarafından satın alınmıştı. Chesnais Atari tekrar büyütme sözü vermişti. Ardından geçen yaklaşık dört senede şirket artık kara geçmiş durumda ve mobil oyunlar yapıyor. 

Yorumlar