Arabam Nerede Sorusuna Avea Arabam ile Son!

Avea Arabam, Barcelona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtıldı. Avea'nın yeni uygulaması bakalım bizlere neler sunuyor?

Google Haberlere Abone ol
Arabam Nerede Sorusuna Avea Arabam ile Son!

Arabam Nerede Sorusuna Avea Arabam ile Son! MWC 2015 Avea Arabam, Barcelona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtıldı. Avea'nın yeni uygulaması bakalım bizlere neler sunuyor?05.03.2015 / 23:11

Avea, dünyada bir ilki gerçekleştirerek GSM, iBeacon ve GPS niteliklerini bir araya getiren ve park yerinin pratik olarak bulunmasını sağlayan “Avea Arabam” uygulamasını Dünya Mobil Kongresi'nde tanıttı.

Uygulama, kendi sınıfında operatör bazlı ilk uygulama olma ayrıcalığı de taşıyor.

Artık aracım nerede demeye son!

Avea Arabam uygulaması, araba sahiplerinin araçlarını park ettikleri bölgeleri işaretlemelerini, araçlarına bulunan uzaklıklarını iBeacon teknolojisini kullanarak ölçmelerini ve araçlarına pratik olarak ulaşabilecekleri en müsait rotayı çizmelerini sağlıyor.

Avea Arabam uygulamasına zaman geçtikçe en yakın otopark ve benzin istasyonunu bulma, yakıt takibi, kasko ve poliçe takibi ve motorlu taşıtlar vergisini hatırlatma bu şeklinde özellikler de eklenecek.

Otomobil sahiplerinin, araçlarıyla ilgili bütün ihtiyaçlarına cevap verici Avea Arabam uygulaması, Android ve iOS işletim sistemlerine sahip akıllı telefonlarda kullanılabiliyor.

Detaylı bilgi http://avea.com/arabam adresinde yer alıyor.

Avea Arabam Uygulaması ile neler yapılabiliryor? Park noktayı bulunulan pozisyona nazaran kaydedilebiliyor ve park yeriyle ilgili notlar alınabiliyor (Kat2, Yeşil Otopark, B73 gibi). Bulunulan konumdan park yerine rota çizilebiliyor ve pusula yardımıyla arabanın yönü görülebiliyor. iBeacon teknolojisiyle çalışan Aracımı Bul Kiti ile radar ekranından vasıtaya ne kadar yaklaşıldığı takip edilebiliyor. Aracın park edildiği konum işaretlenmezse, Aracımı Bul Kiti ile park noktayı otomatik şekilde kaydedilebiliyor. Aracımı Bul Kiti ile arabanın park noktayı aranırken yaklaştıkça yada uzaklaştıkça radardan takip yapılabilir ve istendiği takdirde sesli bildirimler alınabiliyor.

:: Arabaları AVM ve kocaman otoparklarda bulmada zorlanıyor musunuz?

Yazan: Tolga Cem Küçükyılmaz
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar