Apple'ın yeni projesinde 3 bin mühendis çalışıyor

Teknoloji devi Apple yeni projesini açıkladı. Projede 3 bin mühendis görev alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Apple'ın yeni projesinde 3 bin mühendis çalışıyor

SonHaberler | Haber Merkezi

Apple CEO'su Tim Cook teknoloji devinin yeni projesini verdiği bir röportajda açıkladı.

Dünya'nın en büyük telefon üreticilerinden olan ve teknolojideki üstünlüğü tartışılmaz olan Apple sürücüsüz otomobil üretme sektörüne resmen giriyor. 

Apple CEO'su Tim Cook verdiği bir röportajda şirketin sürücüsüz otomobil planını açıkladı. Cook, konu hakkında "Çok önemli bulduğumuz bir teknoloji. Bunu biraz da diğer yapay zeka projelerinin anası olarak görüyoruz. Aslına bakarsanız çalışabileceğiniz en zor yapay zeka projelerinden birisi olabilir" dedi.

Sektör 7 Trilyon Dolara Ulaşacak

Sürücüsüz otomobil geleceğin otomobili olma yolunda emin adımlarla yürüyor. Dev teknoloji şirketleri sürücüz otomobil sektörüne milyar dolarlar harcıyor.  McKinsey & CO'ya göre, 2030 yılına kadar pazarın 6,7 trilyon dolar büyüklüğe ulaşması bekleniyor. Bunu bilen teknoloji devleri sürücüsüz otomobil sektörü için dev şirketler kuruyor veya başka şirketlerle iş birliğine gidiyor. 

Örneğin, Apple'ın teknoloji dünyasındaki en büyük rakiplerinden birisi olan Alphabet de bu konuda otomotiv dünyasıyla ciddi bir işbirliği kurmuş durumda. Google'ın çatı şirketi olan Alphabet'in, gruptaki Waymo adlı ulaşım teknolojisi şirketi, Fiat Chrysler ve Lyft ile ortak çalışarak otonom (sürücüsüz) sürüş teknolojisi geliştiriyor. BMW ve General Motors da Silikon Vadisi'nde açtıkları ofisler ve yüzlerce milyon dolar yatırım ile bu konuda çalışan startup'ların peşinde.

Projede Bin Mühendis Çalışıyordu

Apple'nin sürücüsüz otomobil projesinde son üç yılda bin mühendis görev alıyordu. Apple bu sayıyı 3 bine çıkarmayı hedefliyor. Project Titan adı verilen çalımanın başında Apple'ın eski çalışanı ve eski teknoloji başkan yardımcısı olan Bob Mansfield var. Apple şirketi nisan ayında Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Bürosundan izin alarak üç adet sürücüsüz otomobili test için yollara çıkarmıştı. Bu otomobillerin fotoğrafları da birkaç hafta sonra internete düşmüştü. 

Yorumlar