Apple yeni ürünlerini tanıttı

Dünyaca ünlü teknoloji devi Apple, yeni telefon, tablet, işletim sistemi ve uygulamalarını tanıttı.

Google Haberlere Abone ol
Apple yeni ürünlerini tanıttı

ABD'li teknoloji devi Apple, Kaliforniya eyaletinin Cupertino kentindeki merkezinde, iPhone, iPad, iOS 9.3 işletim sistemi ve Carekit adlı tıbbi uygulamadan oluşan yeni ürünlerini tanıttı.

Apple'ın yeni cep telefonu modeli iPhone SE, firmanın en son çıkardığı iPhone 6s ve 6s Plus ile aynı A9 çipsetini, 12 megapiksel kamerayı, 4K film çekebilme, Siri ve Apple Pay özelliklerini barındırıyor.

Öte yandan, 4 inç (10,16 cm) ekran boyutuna sahip olan iPhone SE, 2012'de tanıtılan ve dünya genelinde 30 milyondan fazla satan iPhone 5 serisiyle aynı büyüklüğe sahip.

ABD'de 31 Mart'ta piyasaya çıkacak ve 399 dolardan satışa sunulacak iPhone SE'nin mayıs ayı itibariyle de dünya genelinde 100'den fazla ülkede raflardaki yerini alması bekleniyor. 

Öte yandan, Apple yeni iPad Pro tablet modelinde ekran boyutunu küçültmeyi tercih etti. Eski 12,9 inçlik (32,77 cm) ekran yerine 9,7 inçe (24,64 cm) sahip olan yeni iPad Pro, bir önceki modelle aynı A9x çipsetine ve çözünürlüğe, ancak 8 megapiksel kamera yerine 12 megapiksel kameraya sahip. 

Yorumlar