Apple 'ın tarihi ve logosunun anlamı

Apple Logosunun anlamı Daha sonra Steve Jobs, İncil'de Adem ve Havva hakkında okuduğu dönemde şirketi kurma kararı alır ve bu olayı hatırlamak için logosunda Elma kullanmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Apple 'ın tarihi ve logosunun anlamı
 Apple - 1 Nisan 1976 Steve Jobs, Steve Voznyak ve Ronald Uayn tarafından oluşturulan, şu anda dünyanın en büyük yazılım üreticilerinden biri olan bilgisayar firmasıdır. Şirketin merkezi ofisi ABD'nin California eyaletinin Kupertino şehrinde bulunmaktadır. 2005 yılından , ölümüne kadar şirket Steve Jobs'un rehberliğinde devam ediyordu.Bugün Tim Cook rehberlik etmektedir. Apple Macintosh, iPhone, Mac Book, iPod ve iPad şirketin en tanınan ürünleridir.
Apple'ın ilk ürettiği ürün 1976 yılında daktilodur. Şirket daha sonra fotokamera ve yazıcı gibi teknik cihazlar da üretti. Şimdi ise onun ürettiği ürünler arasında bilgisayarlar, monitörler, mp3 çalarlar ve yazılım ürünleri hakimdir. 9 Ocak 2007 yılında şirketin adı Apple PC'i Apple'a çevrilmiştir. Steve Jobs değişikliği iPhone'un tanıtıldığı MacWorld Expo 2007 açılış konuşmasında yaptı. Bilgisayar kelimesinin çıkarılmasına sebep olarak "Apple bilgisayar" denildiğinde, akla gelen bilgisayarın zaten Mac olduğuna dikkat çekilip, bu yüzden şirketin adının mevcut ürünleri daha iyi yansıtmak amacıyla değiştirildiği bildirildi. ABD'de 2004 ile olan göstergelere göre 204.542.560 bilgisayar satıldı, onlardan 110.400.000 milyon adedi Apple oldu. Apple dünyanın en pahalı markası olarak bilinir. 2011 yılı Ekim ayında değeri dünya için rekor fiyata - 422 milyar ABD dolarına ulaştı. Apple 10 Aralık 2011'de New York'un Merkezinde kendisinin en büyük firma mağazasını açtı. Alanı 2,1 bin metrekare olan mağaza şirketin önceki mağaza alanı rekorunu 0,6 bin m² yeniledi. İlk müşteri mağazanın açılışında birinci olmak için bir ay bekledi. Amerika'nın en çok tanınan bilgisayar firmalarından olan Apple ilk kurulduğu zamanlar Macintoch ismiyle adlandırıldı (Makintoş özel alma şortu). Şu anda Microsoft ve Google ana rakibidir. Şirket ürünlerinin yüksek kalitesi ve tasarıma büyük önem vermesi ile bilinir.

Apple Logosunun anlamı Daha sonra Steve Jobs, İncil'de Adem ve Havva hakkında okuduğu dönemde şirketi kurma kararı alır ve bu olayı hatırlamak için logosunda Elma kullanmaya başladı. Isırılmış elma figürünün bugünkü anlamı ise ilk bilgisayarların üretiminde yer almış ve zehirli bir elmayı ısırarak intihar eden Alan Turinge'ye ithafen yapmıştır.

Yorumlar