ANKA-S sahalara çıkıyor

TUSAŞ tarafından özgün olarak geliştirilen ve üretilen silahlı insansız hava aracı ANKA-S bu yıl içerisinde envantere girecek.

Google Haberlere Abone ol
ANKA-S sahalara çıkıyor

SonHaberler | Haber Merkezi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi tarafından özgün olarak geliştirilen ve üretilien insansız hava aracı ANKA'nın silahlı versiyonu yıl içerisinde envantere girecek.

Uydudan Kontrol İmkanı

ANKA-S sisteminin en önemli özelliklerinden biri ise uydudan kontrol edilebilme imkanı sunuyor olması. Uydudan kontrol edilebilen ANKA-S Türk uydularının kontrol altında her yerde uçabilecek imkan ve kabiliyete sahip olacak. Kalkış noktalarından başka bir yerde bulunan Operasyon Eğitim ve Simülatör Merkezi’ndeki kontrol istasyonlarına devri ile birlikte 6 adet hava aracının aynı anda görevi bu merkezden yönetilebiliyor.

Dayanıklık Arttırıldı

ANKA-S sisteminin geliştirme çalışmalarının  tamamlanması ile birlikte birçok operasyonel özellik de sisteme eklendi. İnsansız hava aracının sıcak, soğuk ve nemli hava koşullarına dayanımı artırılırken iniş ve kalkış rüzgar limitleri sınıfının en zorlayıcı şartlarına göre tasarlandı.

Milli Kripto İle Şifrelendi

Türk Savunma Sanayi'nin yüz akı olan ANKA-S’te bulunan telsiz ve ağ haberleşme sistemlerinin milli kriptolu sistemler ile korunurken şifreleme metotları ile verinin düşman veya istemsiz kurumların eline geçmesinin engellendi.

Lazer ile Konum Düzeltme İmkanı

ANKA-S hava araçlarında GPS sisteminden bağımsız radar ile iniş kalkış yeteneğine ek olarak pozisyon verisi üreten kritik cihazlara lazer ile “konum düzeltme” eklenerek uçuş sırasında oluşabilecek GPS kayıpları ve karıştırmaları için önlemler alındı.

“Sahadaki birliklere görüntü aktarımı”

Muharebe arama kurtarma özellikleri  ile farklı görevlere yönelik yetkinlik artırımı da sağlandı. Uzak görüntü terminallerinin geliştirilmesiyle birlikler tarafından kolayca taşınabilen 10 kg’dan hafif görüntü alımını sağlayan terminaller sayesinde 50 km’ye kadar faydalı yük görüntüsü gerçek zamanlı olarak alınabilir hale geldi.

Yorumlar