Android'e Market Harici Uygulama Yükleme

Bu nasıl yapılır videmuzda sizlere Mobil işletim sistemi Android'in uygulama marketi olan Google Play Store harici, uygulama ve oyun yüklemeyi anlatıyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Android'e Market Harici Uygulama Yükleme

Android'e Market Harici Uygulama Yükleme Nasıl Yapılır? Bu nasıl yapılmaktadır videmuzda sizlere Mobil işletim sistemi Android'in uygulama marketi bulunan Google Play Store harici, uygulama ve oyun yüklemeyi anlatıyoruz.23.03.2015 / 14:30

Android işletim sisteminin uygulama kurulum dosyalar (paketleri)ı .apk uzantısına sahip oluyorlar. Nasıl Windows tabanlı bilgisayarlarda .exe uzantısı, MAC tabanlı bilgisayarlarda DMG dosyası varsa, Android işletim sisteminde de .apk uzantılı dosyaları cihazlarımıza kurabiliyoruz.

Oyunları ve programları sırf marketten mi indireceğiz?

Google, yazılım marketi bulunan Play Store'un dışından uygulama yüklemeyi engellemek için, kaynağı bilinmeyen uygulamaların kurulumunu engelliyor. Böylece korsan yazılımın önüne geçmek için, kolay de olsa bir set çekiyor.

Android tabanlı cihazlardaki bu engeli kaldırmak son derece basit. Ayarlardan, bilinmeyen kaynakları yükle bölümüne gelip, bu sahası işaretliyoruz. Böylece .apk dosyaları yüklenebilir bir duruma geliyor.

İnternet üstünden bulabileceğiniz binlerce .apk dosyasından herhangi birtanesini böylelikle cihazın içerisine atıp, yükleme yapabilirsiniz.

Her uygulama markette yok!

Bu işlemi sırf kırılmış uygulamaları parasız bir biçimde yükleme şekilde düşünmeyin. Google Play Store'da bulunmayan ve geliştiriciler vasıtası ile oluşturulmuş pek fazla fazla uygulamayı cihazınıza böylece kurabileceksiniz.

Yükleme dosyalarını nasıl göreceksiniz?

Her Android tabanlı cihazda, bir dosya gezgini bulunmuyor. Bu sebepten kullandığınız cihaza, bir tane dosya gezgini indirip, cihazınıza attığınız yükleme dosyasını bulup, .apk uzantılı dosyayı cihaza yükleyebilirsiniz.

Dosyayı bulduğunuzda üstüne dokunarak kuruluma geçiyorsunuz. Öte yandan bu tip market harici uygulamaları yüklerken güvenlik meselesinde titiz davranmanızı da öneririz. Kurulum ile iligli rehberimizi aşağıdan izleyebilirsiniz. İyi seyirler.

:: Google Play Store dış uygulama kurulumu yapıyor musunuz?

Yazan: Tolga Cem Küçükyılmaz
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar