Android Wear için WiFi Desteği Geliyor

Google'ın akıllı saatler için geliştirdiği Android sürümü olan Android Wear için WiFi desteği geliyor. Önümüzdeki ay gelmesi beklenen güncelleme, cihazlara WiFi özelliği getirecek.

Google Haberlere Abone ol
Android Wear için WiFi Desteği Geliyor

Android Wear için WiFi Desteği Geliyor Giyilebilir Teknoloji Akıllı Saat Google'ın akıllı saatler için geliştirdiği Android sürümü bulunan Android Wear için WiFi desteği geliyor. Önümüzdeki ay gelmesi beklenen güncelleme, cihazlara WiFi ayrıcalığı getirecek.12.03.2015 / 12:30

Akıllı saat arenası, Apple'ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı Apple Watch ile birlikte hareketlendi. Henüz umumi şekilde bütün akıllı saatlerin olgunlaşmadığını söylersek yanılmış olmayız.

Akıllı saatler için olgunlaşma devri sancılı geçiyor

Çok kocaman işlemler yapmayan bu saatlerin çoğu, fiyatlarına kıyasla şık değil bununla birlikte pil süreleri de 1 - 2 gün seviyesinde yani az. Telefon şarj etme derdinin birlikte bir de akıllı saat şarjı devreye giriyor.

Android Wear'a kocaman bir güncelleme gelecek

Google'ın takribî bir senedir yaşamımızda bulunan akıllı saatler için geliştirilen Android sürümü Android Wear'a yeni bir güncelleme geliyor. Bu güncellemeyle birlikte WiFi, Android Wear saatlerde kullanılabilecek.

Güncelleme sonrası sırf Bluetooth ile yetinmeyecek bulunan bağlantı seçeneklerine WiFi Direct ayrıcalığı ekleniyor. Akıllı telefona yahut hotspot cihazlarına WiFi üstünden bağlanabilecek akıllı saatler, bununla birlikte direkt WiFi modem kaynaklarına da bağlanıp, diğer bir akıllı cihaza lazım duymadan internete erişebilecekler.

Pek aşırı Android Wear cihazında donanımsal şekilde bulunan bu özellikler, yazılımsal şekilde da bundan sonra kullanılabilecek.

Güncelleme arayüzsel değişiklikler de sunacak

Ayrıca güncelleme sonrası Google Now optimizasyonları ve bildirimleri jestlerle denetim edebilme benzeri yeteneklerin Android Wear'a eklenmesi bekleniyor.

Bakalım Google, kocaman rakibi Apple'ın saat hamlesine nasıl bir güncellemeyle cevap verecek? Merakla bekliyoruz.

:: Android Wear modellerinin sizce Apple Watch karşısında avantajları ve dezavantajları neler?

Yazan: Tolga Cem Küçükyılmaz
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar