Android 5.x Lollipop Alacak Cihazların Tam Listesi

Android 5.1 Lollipop sürümü çıkmış olmasına rağmen, hala pek çok model Android 5.0 Lollipop güncellemesini yeni almaya başladı. Güncelleme alacak cihazların tam listesi haberimizde.

Google Haberlere Abone ol
Android 5.x Lollipop Alacak Cihazların Tam Listesi

Android 5.x Lollipop Alacak Cihazların Tam Listesi Android Android 5.1 Lollipop sürümü çıkmış olmasına rağmen, hala pek fazla fazla model Android 5.0 Lollipop güncellemesini yeni almaya başladı. Güncelleme alacak cihazların tam listesi haberimizde.18.03.2015 / 11:10

Google'ın Haziran ayında Android L şekilde duyurduğu ve daha sonra Nexus 6 ile Nexus 9 modelleriyle birlikte final sürümünü Android 5.0 Lollipop şekilde adlandırdığı yeni sürümü, hangi Android cihazlar alacak merak konusuydu.

Bu temel konumuzda, güncelleme piyasa ve alacağı açıklanan cihazları devamlı güncelleyerek, okurlarımızı bilinçlendirmeye devam ediyoruz.

Android 5.1 Lollipop duyuruldu

Android 5.0 Lollipop'ta yaşanan en iri hastalıkların başında seri pil tüketimi ve RAM yönetimindeki sorunlardı. Güncelleme piyasa cihazların çoğunda göze çarpan başlı problemler kafa göstermişti. Bunları Android 5.0.2 güncellemesiyle aşan Google, Android 5.1 güncellemesiyle birlikte Lollipop'u daha stabil bir bir duruma getirdi.

Android 5.1 sürümünün duyurulmasıyla beraber, bundan sonra Lollipop güncellemesi almamış cihazlarda Android 5.1 beklentisi de başladı.

Güncelleme arenasındaki en son yenilikler 18.03.2015 nedeni ile güncellediğimiz haberimizde.

Sony, merakla beklenen Android 5.0 Lollipop güncellemesini yayınladı

Yaklaşık 5 - 6 aydır yaşamımızda bulunan Android 5.0 Lollipop sürümü, Mart ayının ortasından sonra Sony Xperia Z ailesindeki güncel modellere gelmeye başladı.

İlk şekilde Xperia Z3, Xperia Z3 Compact ve Xperia Z3 Tablet Compact modellerine Android 5.0.2 Lollipop güncellemesi sağlayan firma, 18 Mart nedeni ile Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet modellerine de Android 5.0.2 Lollipop güncellemesi verilmeye başlandı.

HTC ve LG elini çabuk tuttu, Samsung 4 güncellemeyle rakipleri yakaladı

Samsung ve LG, ek arayüze sahip amiral gemi modelleri arasında LG G3 ve Galaxy S5 modelleriyle güncellemeleri ilk piyasa modeller olmayı başardılar. Fakat Samsung, Galaxy S5 için verdiği güncellemeyi bütün bölgelere dağıtamadı. Bu nedenden 2015'ten öncelikle güncellemeyi verdik diyebilmek için, dar alanlarda cihazları güncelleyerek biraz algı operasyonu yaptı diyebiliriz.

Yani bu konu hakkında en seri davranan LG ve seri bir biçimde bütün bölgelere HTC One M8 güncellemesi yollayan HTC oldu.

LG'de Kasım ayının sonlarında Polonya, Güney Kore ve ABD'deki kimi özelleştirilmiş G3 modellerine Android 5.0 Lollipop güncellemelerini dağıtmaya başlamıştı. G3 modeli için de bütün pazarlara nerdeyse Android 5.0 Lollipop güncellemesi gelmiş durumda.

Galaxy S4, Galaxy S5, Galaxy Note 3 ve Galaxy Note 4'e güncelleme geldi

Samsung, global şekilde Galaxy S5 modeline güncellemeyi dağıttıktan sonra, Rusya'daki Exynos işlemcili Galaxy S4 ve Note 3 modellerine de güncellemeyi dağıttı.

Son şekilde 11 Şubat 2015 tarihsel nedeni ile Galaxy Note 4'e de Polonya'da Android 5.0.1 Lollipop güncellemesi dağıtılmaya başlandı.

Dilerseniz 11.02.2015 nedeni ile Android 5.0 - 5.0.1 ve 5.0.2 Lollipop güncellemesini alacak cihazlara bir göz atalım.

Android 5.0, 5.0.1, 5.0.2 ve Android 5.1 Lollipop alacak cihazlar!Google Nexus ve Google Play Edition cihazları

Google'ın Nexus markalı modelleri ve öteki üreticilerin müracaat Android işletim sistemini kullanan Google Play Edition cihazları, ilk Android 5.0 Lollipop güncellemesini alacak cihazlar olacak. Bu cihazlar ise;

Nexus modelleri (Android 5.1 Lollipop güncellemesini aldılar)

Nexus 4 -GeldiNexus 5 -GeldiNexus 7 (2012) -Android 5.0.2 çıktıNexus 7 (2013) -GeldiNexus 10 -Geldi

Google Play Edition modelleri

HTC One (M7)- Android 5.0.2 geldiHTC One (M8)- Android 5.0.2 geldiSamsung Galaxy S4-Android 5.0.2 geldiMoto G - GeldiSony Z Ultra -GeldiLG G Pad 8.3 -Geldi

Android One modelleri

Micromax Canvas A1Spice Dream UNOKarbonn Sparkle V Motorola'nın Android 5.0 Lollipop güncellemesi alacak modelleri

Google'ın satın aldığı ve hala mobil tarafını elinde tuttuğu Motorola, benzer Google'ın Nexus modelleri bu şeklinde müracaat ve rafine Android deneyimini sizlere sunuyor ve derhal güncellemeleri de alıyor. İşte Motorola'nın Android 5.0 Lollipop alacak modelleri.

Moto X- GeldiMoto X 2nd Gen. -GeldiMoto G -GeldiMoto G 4G LTEMoto G 2nd Gen. -GeldiMoto EDroid UltraDroid MaxxDroid Mini
Samsung'un Android 5.0 Lollipop güncellemesi alacak modelleri


Android ekosisteminin en fazla satan markası bulunan Samsung'un vereceği güncellemeler merakla bekleniyor. Fakat kuruluş biraz izahatlarının gerisinde kaldı diyebiliriz.

Samsung'un üst seviyedeki Galaxy Note 4, Galaxy S5, Galaxy Note 3 ve Galaxy S4 modelleri Android 5.0 Lollipop güncellemesini aldılar.

Samsung Galaxy S5 -geldiSamsung Galaxy Note 4 -geldiSamsung Galaxy Note 3 -geldiSamsung Galaxy S4 -geldi

Güncelleme alması beklenen öteki Samsung modelleri

Samsung Galaxy S4 MiniSamsung Galaxy S5 MiniSamsung Galaxy Note Edge Samsung Galaxy Alpha Samsung Galaxy TabPro 8.4 Samsung Galaxy TabPro 10.1 Samsung Galaxy TabPro 12.2 Samsung Galaxy Tab S 8.4 Samsung Galaxy Tab S 10.5 Samsung Galaxy A5 Samsung Galaxy A3 Samsung Galaxy Note 2
LG'nin Android 5.0 Lollipop güncellemesi alacak modelleri


LG G3'ten sonra Avrupa'da LG G Pro 2 modeline de Android 5.0 Lollipop güncellemesini dağıtmaya başladı.

Artık herkes LG G2 ve öteki LG modellerine güncellemeyi bekliyor.

:: Ayrıca LG G2 için de Android 5.0.1 Lollipop güncellemesi sızdırıldı. 2015'in ilk aylarında güncellemenin gelmesi bekleniyor.

LG G3 -geldiLG G Pro 2 -geldi

Güncellemeyi alacak öteki cihazlar ise;

LG G3 SLG G3 StylusLG G2LG L90LG L70

Modellerine Android 5.0 Lollipop güncellemesi verecek.


Sony'nin Android 5.0 Lollipop güncellemesi alacak modelleri

Güncelleme konusu için orta ve alt segment müşterilerini biraz üzen Sony, Xperia Z ile birlikte çıkan üst segment modellerine ise iyi bakıyor. Firma Android 5.0 Lollipop güncellemesi vereceği modellerden en yenilerine 18 Mart nedeni ile güncelleme dağıtmaya başladı.

Xperia ZXperia ZLXperia ZRXperia Z1 Xperia Z1sXperia Z UltraXperia Z1 CompactXperia Z2 - GeldiXperia Z2 Tablet - GeldiXperia Z3 - GeldiXperia Z3vXperia Z3 Compact -GeldiXperia Z3 Tablet Compact -Geldi
HTC'nin Android 5.0 Lollipop güncellemesi alacak modelleri

90 gün arasında Android 5.0 Lollipop güncellemesini vereceğini açıklayan HTC'nin, detaylı izahatsına buradaki haberimizden ulaşabilirsiniz.

HTC'nin One M7 ve M8 modellerine Sense 6.0 tabanlı Android 5.0.1 güncellemesi geldi. One M8 için dağıtılmaya başlanan güncelleme, Şubat ayında HTC One M7'ye de geldi.

Belgelere kıyasla HTC, 15 modeline Android 5.0 Lollipop güncellemesi verecek!

htcviet.vn isimli bir sitenin paylaştığı belgelere kıyasla HTC, 15 modeliniAndroid 5.0 Lollipop sürümüne güncelleyecek. Firma ilk şekilde Ocakayında HTC One M8 ve One M7 modellerine Android 5.0 Lollipop verecek.

Şubat ayında ise HTC ikinci dalga Android 5.0 Lollipop güncelleme dalgasına başlayacak. HTC One E8, Desire Eye, One M8 Eye, Butterfly 2modelleri Şubat ayında güncelleme alacak bulunan modellerden.

Mart ayına geldiğimizde de karşımızda 3. dalga güncellemeler çıkıyor. Bu listede ise çift SIM kartlı One M7, One Max, Desire 816, Desire 820, One M8 Mini, One E8 Çin sürümü ve One E8 Eye modelleri güncellemeyi Mart ayında alacaklar.

Nisan ayında ise HTC'nin son güncelleme alacak cihazları karşımıza çıkıyor. Desire ailesinden 510, 610, 820s modelleri ve HTC One Mini modelleri güncellemeyi alacak.

Lenovo'nun Android 5.0 Lollipop güncellemesi alacak modelleri

Lenovo'nun Android 5.0 Lollipop güncelleme planı ortaya çıktı.

Sızdırılana kıyasla Lenovo, Android 5.0 Lollipop güncellemesini, en zinde veen yeni modelleri bulunan A5000, A6000, P70-A, S90-A, Vibe X2, Vibe Z2,Vibe Z2 Pro modellerine verecek.

Güncellemeler için tam tarih verilememesine karşın, sızıntıda güncellemelerin 2015'in ikinci çeyreğinde geleceği belirtilmiş.

Henüz modeller için bir güncelleme yollanmış değil.

Asus'un Android 5.0 Lollipop güncellemesi alacak modelleri

Asus cihazlarına Nisan ayı nedeni ile güncelleme vermeye başlayacak. Asus'tan gelen izahatyı, buradaki haberimizden okuyabilirsiniz.

Zenfone 6Zenfone 5Zenfone 4PadFone SPadFone InfinityOne PlusCyanogenMod kullanan One Plus One, seri bir biçimde güncelleme alacak Nvidia

Nvidia'nın Tegra K1 işlemcisini kullanan SHIELD Tablet modeli, Android 5.0 Lollipop güncellemesini aldı.

Daha sonra cihaza Android 5.0.2 güncellemesi de geldi.

:: Sizce Android 5.0 Lollipop güncellemesi ne kadar zamanda ve hangi cihazlara gelmeli? Güncelleme, kullandığınız telefona gelmezse, benzer markayı yine tercih eder misiniz?

Yazan: Tolga Cem Küçükyılmaz
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar