Android 5.1 Nexus 5'e Geldi

Geçtiğimiz günlerde resmiyet kazanan Android'in en son sürümü 5.1 Lollipop, OTA yoluyla Nexus 5 için dağıtılmaya başlandı. İşte güncellemenin getirdiği yenilikler.

Google Haberlere Abone ol
Android 5.1 Nexus 5'e Geldi

Android 5.1 Nexus 5'e Geldi Güncelleme Geçtiğimiz günlerde resmiyet elde eden Android'in en son sürümü 5.1 Lollipop, OTA yoluyla Nexus 5 için dağıtılmaya başlandı. İşte güncellemenin getirdiği yenilikler.19.03.2015 / 11:40

Google geçtiğimiz günlerde 2008'den bu güne geliştirdiği işletim sistemi Android'in yeni sürümünü resmen duyurmuştu. Android'in 5.1 Lollipop sürümü ekseriyetle performans, verimlilik ve iyileştirme odaklı bir sürüm olsa da birlikte birkaç yeniliği de getiriyor.

OTA yoluyla dağıtımına başlanılan yeni güncelleme, zaten geçtiğimiz ay Geekbench performans testlerinde Nexus 5 için görüntülenmişti.

Android'in yeni sürümüyle ortak Nexus 5'de kullanıcıya daha uzun bir pil ömrü sunulurken performansta da iyileştirmeler söz konusu. 64 filo ART üstünde iyileştirmeler içeren yeni güncelleme RAM yönetimi iyileştirirken bununla beraber 'OK Google' hatası da giderilmiş durumda.

Telefonunuza çalıntı yada yitik durumlarında daha iyi bir koruma sağlamasının yanı sıra Android 5.1 ile ortak birden uygulama kapanması problemi da çözüldü.

220.7 MB boyutunda bulunan ve OTA yoluyla gönderilen güncelleme kısa zaman içinde memleketimizdeki kullanıcılara da sunulacaktır.

:: Android 5.1 Lollipop güncellemesi size geldi mi?

Yazan: Bekir Can Yumrutepe
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar