4G Hayatımızda Neleri Değiştirecek?

Dünyada uzun bir süredir kullanılan, ülkemizde de kullanılabilmesi için çalışmalara başlanılan 4G nedir, ne değildir merak ediyorsanız yazımıza bir göz atmalısınız.

Google Haberlere Abone ol
4G Hayatımızda Neleri Değiştirecek?

4G Hayatımızda Neleri Değiştirecek? Mobil Dünyada uzun bir süredir kullanılan, yurdumuzda de kullanılabilmesi için çalışmalara başlanılan 4G nedir, ne değildir merak ediyorsanız yazımıza bir göz atmalısınız.12.03.2015 / 12:00

Ülkemizdeki telekomünikasyon sektöründe yeni bir devir başlatacak bulunan 4G, dünya çapında uzun bir süredir kullanılıyor. 3G'ye geçişimiz yoğun şekilde gecikmeli olsa da nihayetinde oturmuş bir teknoloji kullanıldığı için bunun kolaylığı yaşanmıştı.

4G'nin ülkemize gelmesi içinse çalışmalara başlandı bile. Dördüncü kuşak kablosuz telefon teknolojileri demek bulunan 4G, % yenilenmiş bir altyapıya gereksinim duyuyor ve 3G'de yaşanan şebeke problemlerine telafi olması bekleniyor.

Daha yüksek mobil internet hızı, daha çok data kapasitesi ve düşük gecikme süresi sunan dördüncü kuşak telekomünikasyon hizmeti bulunan 4G bununla beraber tam olarak IP tabanlı bir sistem.

4G, 3.5G - 3.9G - 3G+ benzeri sistemlerden çok daha iyi bir veri bağlantısı sunmayı hedefliyor. Ayrıca 4G ile ortak yaşanan kapsama sahası sorunlarının da sona ermesi bekleniyor.

Zira 4G ile ortak gelen yeniliklerden biriside konser, düğün benzeri hallerde temel istasyonunu maruz kaldığı çok çok yükü algılayabilmesi ve alt yapısındaki yük dağılımını buna kıyasla değiştirebilmesi. Bu sayede bünyesinde bulunduğunuz kalabalık ortamda telefonunuz cazibe kuvvetinin düşmemesi sağlanacak.

Veri indirme hızlarında da iri yükselişların yaşanacağı 4G yardımı ile 100 Mbps ile 300 Mbps bünyesinde internet hizmeti verilmesi hedefleniyor. Bu sayede 2 GB boyutundaki bir veriyi ortalama şekilde yarım dakikada indirebileceksiniz.

Tabi bu rakamların kapsama alanına, hizmet tahsil edilen temel istasyonuna, coğrafi koşullara, şebeke yoğunluğuna, uygulanan cihaza, bağlanılan siteye ve temel istasyonundan uzaklığa kıyasla değişim gösterebileceğini de belirtelim.

:: 4G'den beklentileriniz neler?

Yazan: Bekir Can Yumrutepe
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar