10TB SSD Teknolojisi Yolda

Intel ve Micron'un yeni çalışması sayesinde yakın zamanda daha geniş depolama alanına çok daha uygun fiyatlara sahip olabileceğiz.

Google Haberlere Abone ol
10TB SSD Teknolojisi Yolda

10TB SSD Teknolojisi Yolda Donanım Intel ve Micron'un yeni çalışması yardımıyla yakın sürede daha geniş depolama bölgesine çok aşırı daha müsait fiyatlara sahip olabileceğiz.28.03.2015 / 09:00

Çok yakın bir devirde SSD ve başka flash bellekler çok aşırı daha müsait fiyatlı ve çok aşırı daha geniş depolama bölgesine sahip olacak. Toshiba'nın yaptığı duyuruya göre, bellek çiplerinin katmanlara dizildiği yeni bir tertip yardımıyla çok aşırı daha çok bölgeye kavuşacağız. 3D NAND ismi verilen bellek çipleri, Toshiba'nın dediğine oranla dünyanın da ilk 48 katmanlı NAND örneği olacak, 16GB'lık çip temeli ile daha yüksek sürat ve performans vaat edecek.

Japon markası bulunan Toshiba şimdiden üreticilere geliştirme örneklerini sunmuş lakin söylenene oranla yeni çipler bu sene satışa çıkmayacak.

Öte yandan Intel ve partneri Micron'un yeni çalışması da ortaya çıktı. İkili şu aralar 32 katmanlı NAND çipleri üstünde çalışıyor ve bunları kullanacak SSD örnekleri bu sene arasında satışta olacak. Üstelik bu alternatifler Toshiba'nın tersine 48GB'lık çipler ile gelecek. Micron ise 2.5 inç'lik SSD ile tam tamına 10TB depolama sahası sunuyor.

Bu gelişmeler ile müşterek Toshiba, Intel ve Micron ile onların çiplerini kullanan kurumlar Samsung bu şeklinde rakiplerin karşısında elini güçlendirmiş olacak. Bu sayede son kullanıcı bazında ise daha hızlı, daha iri bölgeye sahip ve çok aşırı daha müsait fiyatlı alternatifler sektöre çıkacak.

:: Yeni SSD teknolojisi ile sizce ne süre buluşacağız?

Yazan: Burçin Aygün
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar