1 Milyon Çocuk için 1 Milyon Bilgisayar

1 Milyon çocuğa programlama öğretebilmek için Samsung, Microsoft ve Raspberry Pi Vakfı adı arkasında hizmet veren birçok marka büyük bir sosyal sorumluluk projesine adım attı.

Google Haberlere Abone ol
1 Milyon Çocuk için 1 Milyon Bilgisayar

1 Milyon Çocuk için 1 Milyon Bilgisayar Haberler 1 Milyon çocuğa programlama öğretebilmek için Samsung, Microsoft ve Raspberry Pi Vakfı ismi ardında hizmet sağlayan oldukça çok marka kocaman bir sosyal mesuliyet projesine adım attı.12.03.2015 / 17:30

Teknoloji hızla gelişmeye devam ederken, bundan sonra kişiler aşırı daha küçük yaşlarda akıllı cihazları kullanabilir bir vaziyete gelmeye başladı, lakin bu kullanım sırf zaman geçirebilmek ve oyun oynamak için öğrenme durumu ismi altında gerçekleşiyor.

Herkesin bildiği benzeri beyinler, küçük yaşlarda daha verimli ve yaratıcılardır lakin bilgi gerektiren işlere yoğunlaşmadıkları takdirde körelebilirler. Bu körelmeyi engellemek ve teknolojiye yeni beyinler kazandırmak amacıyla başlayan bu plan Birleşik Krallık'da eğitim gören 1 milyon, ortaöğretim öğrencisini hedefliyor.

Samsung, Microsoft, ARM ve Raspberry Pi Vakfı ortaklığında gerçekleşen bu projede amaç, Sonbahar'ın sonuna kadar 1 milyon çocuğa 'BBC Micro Bit' adındaki bilgisayarları dağıtarak en kısa zamanda programlama öğrenmelerini sağlamak ve küçük giyilebilir cihazlardan tutun da GTA oyunlarına kadar oldukça çok ayrıcalıklı bölgede ürün geliştirmelerini sağlamak olacak.

Ayrıca BBC projeyi söylemek için yaptığı izahatda, bu plan için ARM ile ortaklaşa yeni bir alet üreteceklerini de duyurdu. ARM tabanlı yeni micro bilgisayarlar, Raspberry Pi, Arduino yahut Kano benzeri daha işlevsel bir alet şekilde kullanıcıları için sunulacakmış.

Henüz bu cihazların minikler için kullanılıp kullanılamayacağını bilmiyoruz ancak, alet kadar verilen eğitimin de mühim olduğunu vurgulamak gerek.

Yorumlar