TESKİ’den iş yeri abonelerine indirim müjdesi

TESKİ Genel Müdürlüğünün 2017 yılı Mayıs Ayı Olağan Genel Kurulunda alınan karar uyarınca “iş yeri ve sanayi” abonelik tipine sahip abonelerin su ücretlerine yüzde 5 indirim yapıldı.TESKİ’den yapılan yazılı açıklamada, TESKİ...

Google Haberlere Abone ol
TESKİ’den iş yeri abonelerine indirim müjdesi

TESKİ Genel Müdürlüğünün 2017 yılı Mayıs Ayı Olağan Genel Kurulunda alınan karar uyarınca “iş yeri ve sanayi” abonelik tipine sahip abonelerin su ücretlerine yüzde 5 indirim yapıldı.

TESKİ’den yapılan yazılı açıklamada, TESKİ Genel Kurul Toplantısında Genel Kurul üyelerinden Sami İkizler, Hüseyin Vasfi Güner, Ensar Sivri ve Varol Türel’in indirim sağlanması için yazılı önerge verdiği ve bu önergenin Plan Bütçe Komisyonunda görüşülmesinin ardından TESKİ Genel Kurulu tarafından kabul edildiği kaydedildi. Açıklama şöyle:

“TESKİ Genel Kurulu tarafından oy birliği ile kabul edilen, TESKİ Su, Atıksu, Yaptırım ve Hizmet Tarifesi’nin 8’inci maddesinde yer alan iş yeri ve sanayi tipi aboneliklerin 1.ve 2. kademelerinde uygulanacak olan yeni ücretler, 1 Haziran 2017 tarihinden itibaren geçerli olacaktır. Alınan karar ve yapılan indirim neticesinde iş yeri ve sanayi abonelik tipinin 1. kademesinde geçerli olacak olan ton başına su bedeli 3,62 TL, atıksu bedeli 1,81 TL olmak üzere toplamda 5,43 TL’dir. Eski fiyata kıyasla birinci kademede toplamda 0,29 TL indirim yapılmış olmaktadır. 2. kademede geçerli olacak olan su bedeli 5,43 TL, atıksu bedeli 2,72 TL olmak üzere toplamda 8,15 TL’dir. Eski fiyata kıyasla 2. kademede de toplamda 0,42 TL indirim yapılmış olmaktadır.”

TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa da konuyla ilgili açıklamasında, TESKİ Genel Kurulunda iş yerleri için takdir edilen indirimin tüm esnafa hayırlı olmasını diledi. Başa, bu fiyat düzenlemesi ile yılda yaklaşık 500 bin TL’ye ulaşan indirim farkından doğan maddi desteğin iş yeri abonelerine kazandırılacağını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise TESKİ’nin devam eden yatırımlarının tamamlanmasıyla birlikte ileriki dönemlerde diğer abone grupları için de benzer indirimlerin uygulanabileceği müjdesini verdi.

Yorumlar