Tekirdağ’da 534 kişi AFAD gönüllüsü oldu

Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı Tekirdağ İl Müdürlüğü tarafından, ülke genelinde başlatılan “O Kahraman Benim” projesi kapsamında gönüllü kampanyası kapsamında açılan stantta 534 kişinin kaydı yapıldı.Vatandaşların...

Google Haberlere Abone ol
Tekirdağ’da 534 kişi AFAD gönüllüsü oldu

Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı Tekirdağ İl Müdürlüğü tarafından, ülke genelinde başlatılan “O Kahraman Benim” projesi kapsamında gönüllü kampanyası kapsamında açılan stantta 534 kişinin kaydı yapıldı.

Vatandaşların afet ve acil durumlara karşı bilinçlenmesi amacıyla “O Kahraman Benim” projesi kapsamında 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinin yapıldığı Tekirdağ Valiliği önünde stant açan AFAD İl Müdürlüğü, vatandaşları bilgilendirdi. Alanda toplanan vatandaşlara su ikramının da yapıldığı, iki gün açık kalan stantta 534 üye kaydı yapıldı. Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ve il protokolünün de kaydını yaptırdığı standa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

“Afet durumlarında gönüllülerin katkısı çok önemli”

AFAD İl Müdürü Recep Erol, iki gün boyunca afet ve acil durumlara karşı gönüllülük hakkında meydanda toplanan vatandaşlara bilgilendirme yaptıklarını söyledi. “O Kahraman Benim” projesi kapsamında iki günde 534 vatandaşın AFAD gönüllüsü olduğunu ifade eden Erol, “Bu projeyle AFAD’a acil durumlarda yardımcı olabilecek gönüllü kazandırıyoruz. AFAD’a 18 ile 65 yaş arasındaki herkes gönüllü olabilir. Yapacağımız eğitim programları kapsamında, gönüllü olan vatandaşlarımıza gruplar halinde ‘Afet Bilinci’ eğitimi vereceğiz. Deprem, sel, heyelan ve büyük yangın gibi afet durumlarında yardıma gelecek gönüllülerimizin katkısı çok önemli” dedi.

Yorumlar