Ombudsman ’Dostane Çözüm’ ile engelli vatandaşın atamasının yapılmasını sağladı

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ile 2016/1 ile memur olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne atanan başvurucular, 2017 yılı Ekim ayına kadar kanuni bir dayanağı olmayan sebeplerle Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından atama işlemlerinin...

Google Haberlere Abone ol
Ombudsman ’Dostane Çözüm’ ile engelli vatandaşın atamasının yapılmasını sağladı

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ile 2016/1 ile memur olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne atanan başvurucular, 2017 yılı Ekim ayına kadar kanuni bir dayanağı olmayan sebeplerle Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından atama işlemlerinin yapılmadığının belirlenmesi üzerine Kamu Denetçiliği Kurumu devreye girdi.

Başvurucular, Ankara Büyükşehir Belediyesine atanan 82 kişinin içerisinden teknik kadroların atandığını ancak memur kadrosuna atama yapılmadığını, mağduriyetlerinin giderilmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesine başvuru yaptıklarını ve cevap alamadıklarını belirterek, işe başlama onayının yapılması talebiyle Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) başvurdu.

Kamu Denetçiliği Kurumu şikayet başvurusunu inceleyerek başvurucuların mağduriyetinin giderilmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı görüşmeler ve dostane girişimler neticesinde başvurucuların atama işlemleri gerçekleştirildi.

13 Ekim 2017 tarihinde görevine başlayan başvurucular, Kamu Denetçiliği Kurumuna ve Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Başvurucular, Kamu Denetçiliği Kurumunun son derece önemli ve güvenilir bir kurum olduğunu belirterek birçok kuruma başvuru yaptıklarını, birçok kişiyle görüştüklerini ancak sorunlarına herhangi bir çözüm bulamadıklarını belirttiler. Son olarak Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurduklarını, KDK çalışanlarının kendilerine destek verdiğini ve KDK’nın yaptığı girişimler neticesinde sorunlarının çözülerek atamalarının yapıldığını belirttiler.

Kamu kurumları ile mağduriyet yaşayan herkesin haklarını KDK’ya internet sitesi üzerinden başvuru yaparak arayabileceklerini belirten başvurucular, KDK’ya teşekkürlerini iletti.

Yorumlar