Müdür Öz ve beraberinki heyet KETEM’i gezerek bilgiler aldı

Adıyaman İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz ile beraberindeki heyet Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezini (KETEM) ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.Meme kanseri bilinçlendirme ve farkındalık ayı olarak belirlenen Ekim...

Google Haberlere Abone ol
Müdür Öz ve beraberinki heyet KETEM’i gezerek bilgiler aldı

Adıyaman İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz ile beraberindeki heyet Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezini (KETEM) ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Meme kanseri bilinçlendirme ve farkındalık ayı olarak belirlenen Ekim ayı dolayısıyla KETEM’i ziyaret eden Sağlık Müdürü Erdoğan Öz’e, Tıbbi Hizmetler Başkanı Opr. Dr. Cengiz Yorulmaz, Mali Hizmetler Başkanı Halil Kaya ve Halk Sağlığı Başkanı Dr. Mustafa Kutlu ve yöneticiler eşlik etti. Yapılan ziyarette KETEM Sorumlu Hekimi Dr. Dilek Korkmaz tarafından kanser hastalığı ile ilgili veriler paylaşıldı. Halk Sağlığı Başkanı Dr. Mustafa Kutlu ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Sağlık Bakanlığı tarafından Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) biriminde 5 yılda bir 30-65 yaş arası tüm kadınlarda rahim ağzı kanseri, 2 yılda bir 40-69 yaş arası tüm kadınlarda meme kanseri, 2 yılda bir 50-70 yaş arası tüm kadın ve erkeklerde kolerektal kanseri için tarama yapılmaktadır. Ekim ayı meme kanseri farkındalık ayı olarak bakanlık tarafından belirlenmiş olup, bu nedenle Ekim ayı boyunca yapılan eğitimler ve faaliyetler yoğunlaştırılmıştır. Adıyaman Merkez Ketem olarak günde ortalama 46 kişiye toplamda bin 18 kişiye Ekim ayında mamografi çekilmiştir. Bu sayıyla Sağlık Bakanlığının verilerine göre Türkiye de 2.sıraya girdik. Taradığımız kişiler arasında 23 kişi şüpheli kitlelerden dolayı genel cerrahi polikliniğine sevk edildi" dedi.

Adıyaman İl Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Erdoğan Öz ise konu hakkında yaptığı konuşmada, “KETEM’lerde ve toplum tabanlı taramaların yapıldığı merkezlerde ise yüzde 85 oranında erken evrede kanser teşhis edilebilmektedir. Unutulmamalıdır ki; erken teşhis hayat kurtarır, meme koruyucu cerrahiler ve meme onarımı ise hayata bağlar” ifadelerini kullandı. Müdür Öz, KETEM’de çalışan tüm personeli özverili ve başarılı çalışmalarından dolayı kutlayarak, bu işin bir ekip işi olduğu vurgulayarak çalışan personellere teşekkür belgesi takdim etti.

Ayrıca Müdür Öz, Sağlık Bakanlığı tarafından KETEM Birimine başarılı çalışmalarından dolayı yeni dijital mamografi cihazının da alınacağını da söyledi.

Yorumlar