Elazığ’da FETÖ’den 2 bin 635 kişi hakkında soruşturma açıldı

Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kapsamında şuana kadar 2 bin 635 kişi hakkında soruşturma açıldığını söyledi.Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY’nin...

Google Haberlere Abone ol
Elazığ’da FETÖ’den 2 bin 635 kişi hakkında soruşturma açıldı

Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kapsamında şuana kadar 2 bin 635 kişi hakkında soruşturma açıldığını söyledi.

Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY’nin darbe girişimi sonrası açılan soruşturmalarla ilgili bilgi verdi.

Başsavcı Korkmaz açıklamasında," 15 Temmuz 2016 tarihinde terör örgütü FETÖ mensuplarınca yapılan darbeye teşebbüs eyleminden sonra Cumhuriyet Başsavcılığımızca bu güne kadar 2 bin 635 kişi hakkında FETÖ terör örgütü üyesi olmaktan dolayı soruşturma yapılmıştır. Bu kişilerden 19’u göz altında, 1 kişi soruşturma, 432 kişi kovuşturma aşamasında olmak üzere toplam 433 kişi tutukludur. 622 kişi hakkında ise Adli Kontrol tedbiri uygulanmıştır"dedi.

Soruşturma kapsamında 144 kişi hakkında yakalama emri ile arandığını aktaran Korkmaz," Soruşturması tamamlanan 984 şüpheli hakkında FETÖ terör örgütü üyesi olmaktan dolayı Elazığ 2. ve 3. Ağır Ceza Mahkemelerine kamu davası açılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca 410 şüpheli hakkında takipsizlik, 721 şüpheli hakkında ise başka yer Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilmek üzere yetkisizlik kararı verilmiştir. Elazığ 2. ve 3.Ağır Ceza Mahkemelerince yargılamaları yapılan 57 sanık hakkında mahkumiyet, 4 sanık hakkında ise beraat kararı verilmiştir. Elazığ 2. ve 3.Ağır Ceza Mahkemelerince karar verilen 50 dosyada istinaf yoluna başvurulmuş, 1 dosya onanmış, 1 dosya bozulmuş, 48 dosyanın ise İstinaf süreci devam etmektedir" ifadelerine yer verdi.

Başsavcı Korkmaz,soruşturma ve kovuşturmaların titizlikle, hak ve adalet çerçevesi içinde yürütüldüğünü de aktardı.

Yorumlar