Lösemi tedavisi gördüğü için askere uğurlayamadığı oğlunu sosyal medya grubu uğurladı

Denizli Merkezefendi ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki Alper Karaca’yı askerliğe, babasının lösemi tedavisi gördüğü hastaneden gelememesi nedeniyle sosyal medya üzerinden organize olan Denizli Trafik Yaşam grubu üyeleri onu coşkuyla uğurladı.

Google Haberlere Abone ol
Lösemi tedavisi gördüğü için askere uğurlayamadığı oğlunu sosyal medya grubu uğurladı

Denizli Merkezefendi ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki Alper Karaca’yı askerliğe, babasının lösemi tedavisi gördüğü hastaneden gelememesi nedeniyle sosyal medya üzerinden organize olan Denizli Trafik Yaşam grubu üyeleri onu coşkuyla uğurladı.

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki Alper Karaca’nın Denizli Trafik Yaşam Grubundaki arkadaşları, hastanede tedavi gören lösemi hastası babasının gelememesi üzerine, onu yalnız bırakmadı. 22 yaşındaki gencin babası 48 yaşındaki Mehmet Karaca, 1.5 aydır Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde lösemi tedavisi görüyor. Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı’nda acemi er olarak askerliğe başlayacak Alper Karaca’nın gündüz saatlerinde yakınları, komşuları ve mahalledeki kadın komşuları mevlit okudu, onun kınasını yaktı. Karaca, lösemi tedavisi gören babası ile görüntülü olarak telefonda görüşüp vedalaştı. Alper’in annesi ise oğluna sarılarak duygulu anlar yaşadı, gözyaşlarına hakim olamadı. Bir yandan eşinin oğlunun yanında olamamasına üzülen Asiye Karaca, bir yandan ona destek olan ve yalnız bırakmayan hesabı Denizli Trafik ve Yaşam Grubu takipçilere teşekkür etti.

Birkaç gün önce bir üyenin, Alper Karaca’nın 48 yaşındaki babası Mehmet Karaca’nın 1.5 ay önce lösemi teşhisi konulduğunu ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gördüğünü belirterek, baba oğul çekilmiş bir fotoğrafı 210 bin üyesi bulunan Denizli Trafik ve Yaşam Grubu sosyal medya hesabından paylaştı, destek çağrısında bulundu. yapılan çağrı üzerine Alper Karaca’yı uğurlamaya annesi ve akrabalarının yanı sıra yaklaşık 150 grup üyesi geldi. Çağrı üzerine Denizli Şehirlerarası Otogarına gelen Denizli Trafik ve Yaşam Grubu üyeleri, kurulan müzik sistemi eşliğinde oyun oynadı. Grup üyeleri, Alper Karaca’yı havaya kaldırarak, ‘En büyük asker bizim asker’ diye slogan attı. Aileye ve Alper Karaca’ya moral verdi, Karaca ile fotoğraf çekip gruptan paylaştı. Grup üyeleri okunan dua ve İstiklal Marşının ardından Karaca’yı birliğine uğurladı.

"Buruk bir sevinç yaşıyorum”

Babası yanında olamadığı için üzgün olduğunu ve buruk bir sevinç yaşadığını dile getiren Alper Karaca, "Aslında içimde buruk bir sevinç var. Vatani görevimi yapmaya gittiğim için gururluyum. Babamın rahatsızlığından dolayı buruk bir sevinç yaşıyorum. Denizli Trafik ve Yaşam Grubu’na çok teşekkür ediyorum. Babam 1 buçuk aydır tedavi görüyor. Babamın hastalığı erken teşhis oldu. Bu çok önemli bu hastalıkta. Tedavisi devam ediyor, daha iyi olacak inşallah. Babam burada olsa daha güzel olurdu ama nasip değilmiş. Ama grup üyelerinin yanımda olmaları bana moral oldu" dedi.

"Tedavi gören eşime moral oldu”

Eşinin oğlunun uğurlamasına katılamadığı için üzgün olduğunu ifade eden anne Asiye Karaca, verilen destek karşısında mutlu olduğunu kaydetti. Anne Karaca, "Bu yapılan bize inanılmaz güç verdi. Eşimin yokluğunu aratmadılar. Bizi yalnız bırakmayanlara çok teşekkür ediyorum. Bu destek lösemi hastası eşime de çok moral oldu" diye belirtti.

"Biz büyük bir aileyiz, buna göre harekete ediyoruz"

Bir üyenin aracılığıyla kendisinin haberi olduğunu belirten Denizli Trafik ve Yaşam Grubu yöneticisi Osman Başpınar, duyduktan sonra Alper Karaca’ya askere giderken moral vermek istediklerini kaydetti. Başpınar, "Bir üyemizin babasının lösemi hastası olduğunu öğrendik. Bir yakını bize ulaştı ve biz de kayıtsız kalmadık. Sloganımız ’Biz büyük bir aileyiz’ Arkadaşımızı bu hüzünlü gününde yalnız bırakmamak adına bugün yanındayız. Asker kardeşimize araçlarımızla konvoy da düzenleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Alper Karaca’yı hiç tanımadığı için geldiğini kaydeden grup üyelerinden Ömer Faruk Dilek, "Yapılan destek paylaşımını gördüm. Hiç tanımadığımız halde, destek olmak istedik. Yalnız olmadığını hissettirmek istedik. Koştuk geldik" ifadelerini kullandı.

Yorumlar