Bu bayram besicilerin yüzü güldü

'Hastalıklardan ari bölge' ilan edilen Kırklareli'nde kurban satışları besicilerin yüzünü güldürdü

Google Haberlere Abone ol
Bu bayram besicilerin yüzü güldü
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca "hastalıklardan ari bölge" ilan edilen Kırklareli'nde kurban satışları besicilerin yüzünü güldürdü.

Kentte, Kurban Bayramı dolayısıyla satışa çıkartılan ve arife günü 800 ila 2 bin 500 liradan satılan küçükbaş hayvanların fiyatı, bayramın ikinci gününde 700 ila 2 bin liraya düştü. Fiyatları 4 bin ila 16 bin lira arasında değişen büyükbaş hayvanlar ise bugün 3 bin 500 ila 14 bin liradan alıcı buldu.
Bayram öncesi ve arife günü hayvanlarının birçoğunu satan besicilerden bazıları ellerinde kalan az sayıda kurbanlıkların alıcısını bekliyor.

Kurbanlık alımını bayramın ikinci gününe bırakan bazı vatandaşlar ise pazara gelerek besicilerin elinde kalan son hayvanları uygun fiyata alıyor.

Besici Recep Akşen, pazara getirdiği 80 küçükbaş kurbanlıklardan elinde sadece 5 tane kaldığını söyledi.

Kurbanlık satışlarının bu yıl çok güzel olduğunu belirten Akşen, besiciler olarak çifte bayram yaşadıklarını kaydetti.

Akşen, besicilerin uzun zaman sonra ceplerinin para gördüğünü aktararak, ellerinde kalan kurbanlıkları da bayramın sonuna gelinmesi nedeniyle uygun fiyata verdiklerini aktardı.

ALAN DA SATAN DA MEMNUN

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Oral ise Kurban Bayramı'nda Trakya genelinde yaklaşık 150 bin küçükbaş hayvanın satıldığını bildirdi.
Besicilerin satışlardan çok memnun olduklarını dile getiren Oral, kurbanlıkların birçoğunun İstanbul pazarında satıldığını kaydetti.

Trakya'da yetiştirilen hayvanlara Türkiye'nin her yerinden ilgi gösterildiğini aktaran Oral, Trakya hayvanının etinin çok lezzetli olduğuna işaret etti.

Bülent Oral, bu bayram besicilerin yüzlerinin güldüğünü vurgulayarak, "Besici de alıcı da çok memnun. Kurban alıcıları fiyatlardan besiciler de gösterilen ilgiden memnun. Besicilerimizin çifte bayram yaşadığını söyleyebiliriz. Bazı besicilerimiz de ellerinde kalan kurbanlıkları uygun fiyattan satmaya çalışıyor. Genel anlamda kurbanlıkların yüzde 90'ı satıldı." şeklinde konuştu.

Yorumlar