Mısır mezarlığında 17 mumya

Arkeologlar Mısır mezarlığında yetkililere ve rahiplere ait olduğu düşünülen 17 mumya buldu.

Google Haberlere Abone ol
Mısır mezarlığında 17 mumya

Mısır'da yürütülen kazı çalışmalarında arkeologlar özel korundukları tahmin edilen mumyaların üst düzey yöneticilere ve rahiplere ait olduğu tahmin ediliyor.

17 Mumya, Mısır'ın Minya Eyaletinin Tounah Al Gabal semtindeki mezarlıkta bulundu.

Mısır’ın Antik Eserler Bakanlığı, Nil Vadisi Minya kenti yakınlarında en az 17 mumyum bulunan bir nekropol bulunduğunu bildirdi. Batı çölünün kenarında geniş bir arkeolojik alan olan Tuna el-Gabal köyünde yürütülen kazı çalışmalarında, binlerce mumyalanmış ibis ve babun kuşunun yanı sıra diğer hayvanlar için büyük bir nekropolis de ortaya çıkarıldı. Ayrıca mezarlar ve cenaze binaları da bulundu.

Mısır’ın Antik Eserler Bakanı Halid El-Anani yaptığı açıklamada "Tuna al-Gabal'da  bulunan ilk insan nekropolü" dedi. Mumyaların çok dikkatli bir şekilde korunduğuna dikkat çeken bakan, mumyaların yüksek olasılıkla üst düzey yöneticilere ve rahiplere ait olduğunu söyledi.

Ayrıca yapılan çalışmalarda altı lahit, iki kil tabutu, demotik senaryo ile yazılmış iki papyri ve bir takım gemi bulunduğunu belirtti.

Bakan, yerden sekiz metre aşağıda yer alan nekropolün, eski Mısır'ın geç dönemine ve Greko-Romen dönemine kadar uzandığını kaydetti.

Mumyalar, Mısır'ın merkezindeki Touna el-Gabal bölgesinde keşfedildi.

Antik Eserler Bakanı , diğer mumyaların ayaklarının ve görülebilen nekropol alanının kenarlarına işaret ederek, çalışmanın şu anda yalnızca ön aşamada olduğunu ilerleyen zamanda daha büyük bulgular çıkabileceğini ifade etti.

Yorumlar